logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić panel dotykowy LUXE do rekuperatora Aeris 350 po awarii sieci?

Kruq 01 Lut 2019 08:48 2007 4
REKLAMA
  • #1 17746507
    Kruq
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Cześć wszystkim,
    Własnie padł mi sterownik z panelem dotykowym LUXE do rekuperatora Aeris 350.
    Nowy kosztuje krocie więc proszę o pomoc, czy ktoś jest w stanie naprawić/zdiagonozować ten uszkodzony. Przedstawiciel producenta od razu odpisał, że napraw nie przeprowadzają.

Sterownik zgasł zaraz po tym jak w sieci energetycznej były krótkotrwałe - wręcz pulsacyjne - załącz/wyłącz. Co dziwne sam rekuperator działa tylko jestem "ślepy". Ubezpieczenia w Tauron nie wykupiłem ;(, sieć elektryczna w domu jest nowa z ogranicznikami przepięć.
  • REKLAMA
  • #2 17746664
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1466
    Prawdopodobnie padła sekcja zasilacza w panelu. Daj to kumatemu elektronikowi do przeglądu.
  • REKLAMA
  • #3 17746789
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1172
    Wrzuć zdjęcia tego panelu.
  • REKLAMA
  • #4 17801191
    Kruq
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Wymieniłem na nowy w ramach ubezpieczenia.
    Stary dam elektronikowi - jak jakiegoś znajdę...

Jak naprawić panel dotykowy LUXE do rekuperatora Aeris 350 po awarii sieci? Jak naprawić panel dotykowy LUXE do rekuperatora Aeris 350 po awarii sieci? Jak naprawić panel dotykowy LUXE do rekuperatora Aeris 350 po awarii sieci?
  • #5 18233043
    Przemoturbo
    Poziom 1  
    Witam,

Wszystkich użytkowników.
    Do tej pory tylko czytałem posty przy okazji szukania rozwiązań i problemów. Aż nadszedł dzień awarii...
    Po wyłączeniu, włączeniu napięcia w domu mam ten sam problem co kolega powyżej.
    Ktoś wie czy da się ten sterownik reanimować. Obecnie na ekranie jest nigdy nie występująca pusta coś jakby tabela. Ekran nie reaguje na dotyk. Rekuperacja chodzi prawdopodobnie na ustawieniach sprzed awarii. Czy wie ktoś w Warszawie i okolicach coś takiego naprawi?
    Korzystał ktoś z serwisu Iviterserwis?
    Z góry dziękuję za rady i podpowiedzi
    Pozdrawiam
    Przemek
REKLAMA