Mam pytanie pokrewne; posiadam przewód 20x1mm² ~10m, czy można zewrzeć wszystkie żyły i go użyć jako przewodu roboczego? Czy ktoś robił coś podobnego?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKarolmay80 napisał:Zastanawia mnie czy te 20x1mm² = 20mm² nie będzie się nadmiernie grzać, ewentualnie stwarzać jakieś inne problemy.
Karolmay80 napisał:Zależy mi głównie na opinii jakiegoś praktyka, mniej na teoretycznych domysłach.
retrofood napisał:Karolmay80 napisał:
Ma to być przewód od spawarki do uchwytu. Jest dość elastyczny.
Na pewno uwierzę. Jak zwykle, próba podcierania rzyci szkłem.
Karolmay80 napisał:Jeszcze raz: ZALEŻY MI GŁÓWNIE NA OPINII JAKIEGOŚ PRAKTYKA, MNIEJ NA TEORETYCZNYCH DOMYSŁACH
Karolmay80 napisał:Jak się nie spotkaliście/ nie robiliście nic takiego to nie piszcie w tym wątku. Piszcie tam gdzie macie wiedzę i możecie pomóc.
Karolmay80 napisał:Ja spotkałem naocznie - znajomy zdobył za free jakiś kabel wielożyłowy sygnalizacyjny, sterowniczy czy coś w tym stylu i zrobił "rzeźbę" taką jak Ty planujesz. Też twierdził, że tylko do sporadycznych zastosowań.Jak się nie spotkaliście/ nie robiliście nic takiego to nie piszcie w tym wątku.
Karolmay80 napisał:
Dzękuję Ci "retrofood" za dodanie nic nie wnoszącego postu, ale nie zależy mi na twojej wierze, tylko na radzie kogoś kto coś wie.