logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VU+ Solo4k - migający obraz przy zmianach obciążenia sieci elektrycznej

cmistrz 17 Lut 2019 12:00 603 3
REKLAMA
  • #1 17784034
    cmistrz
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam Wszystkich,

Mam mega nietypowy problem.

Mam taki dziwny problem. Od jakichś trzech tygodni problem z migającym obrazem. Poszukiwania trwały długo, łącze z połączeniem UPSa APC BACK-UPS CS 350.

Ostatecznie wyszło szydło z worka. Czy oglądam z anteny czy IPTV przez VU+ obraz miga. Wymiana kabla HDMI nie pomogła. pomaga dopiero wypięcie zasilania z sieci i jak dekoder działa na zasilaniu UPS wtedy działa wszystko prawidłowo.
    Nie ma to znaczenie czy włączę światło, zasilacz laptopa czy kuchnie indukcyjną. Zawsze efekt ten sam tylko im coś więcej prądu pobiera tym dłuższe jest mignięcie.

Zmieniałem zasilacz na słabszy (oryginał 5A włożony na testy 3A). Również bez zmian.

Co z tym zrobić ? co się dzieje? Dekoder psuje się?
  • REKLAMA
  • #2 17784058
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Przede wszystkim wezwij elektryka, żeby sprawdził/pomierzył instalację.
  • REKLAMA
  • #3 17784111
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Kolega Robert B może ma rację może z twoją instalacja jest nie tak ? Ale weź tuner pod pachę i idź do kolegi inna instalacja elektryczna i sprawdź czy u niego będzie to samo ?
    Albo może to przypadłość tunerów na E2 umierają kondensatory w tunerze ?
    Tuner na gwarancji ? Jak nie to zajrzeć do środka i obejrzeć kondensatory .
  • #4 19157959
    cmistrz
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Wymieniony układ HDMI - wszystko działa idealnie.
REKLAMA