Witam
Mój sprzęt:
Dell Latitude E5420
Procesor Intel Core i5-2520M CPU 2.5GHz
RAM 4GB
64 bitowy
Windows 7 pobrany z winclub aktywowany moim kluczem sklepowym.
Powyższy win zainstalowałem na HDD i zrobiłem jego klon na SSD (GOOD RAM CX300 120GB) poprzez USB 3.0 SATA
Win z HDD działa bez żadnego problemu jednak gdy uruchamiam komputer z SSD (podpięty pod USB 3.0 SATA) pojawia się niebieski ekran (błąd 0x0000007B
Zmieniam na HDD i włącza się bez problemu.
Dysk jest nowy i z niego właśnie zainstalowałem win 7 na HDD. Później format i klon systemu. Więc uważam że jest sprawny.
Próbowałem naprawy podczas rozruchu. Rezultat błąd 0x490. I win nie jest w stanie automatycznie naprawić.
W biosie ustawienie AHCI. Nic nie zmieniałem Bios A14 zaktualizowany ze strony dell support.
Zaktualizowałem sterowniki komputera programem SlimDrivers
Czy ktoś ma jakiś pomysł co można zrobić aby uruchomić kompa z ssd?
Proszę o pomoc
Mój sprzęt:
Dell Latitude E5420
Procesor Intel Core i5-2520M CPU 2.5GHz
RAM 4GB
64 bitowy
Windows 7 pobrany z winclub aktywowany moim kluczem sklepowym.
Powyższy win zainstalowałem na HDD i zrobiłem jego klon na SSD (GOOD RAM CX300 120GB) poprzez USB 3.0 SATA
Win z HDD działa bez żadnego problemu jednak gdy uruchamiam komputer z SSD (podpięty pod USB 3.0 SATA) pojawia się niebieski ekran (błąd 0x0000007B
Zmieniam na HDD i włącza się bez problemu.
Dysk jest nowy i z niego właśnie zainstalowałem win 7 na HDD. Później format i klon systemu. Więc uważam że jest sprawny.
Próbowałem naprawy podczas rozruchu. Rezultat błąd 0x490. I win nie jest w stanie automatycznie naprawić.
W biosie ustawienie AHCI. Nic nie zmieniałem Bios A14 zaktualizowany ze strony dell support.
Zaktualizowałem sterowniki komputera programem SlimDrivers
Czy ktoś ma jakiś pomysł co można zrobić aby uruchomić kompa z ssd?
Proszę o pomoc