Dobry wieczór, jestem posiadaczem Mercedesa Atego z rocznika 2003. Mam problem w układem paliwowym, a mianowicie samochód się nagminnie zapowietrza. Wymieniłem zaworki zwrotne na powrocie jak i wlocie paliwa (przy filtrze paliwa) oraz odpowietrzyłem samochód aby zapalił. Problem chwilowo ustał lecz po kilku dniach nadal się zapowietrza. Otwierając filtr paliwa, zauważyłem że znajdują się w nim opiłki. Po kolejnym odpowietrzeniu samochód nadal przez 2 dni (w trasie) odpalał, a potem od razu się zapowietrzał po zgaszeniu silnika. Na desce świeci się MB natomiast nie mogę sprawdzić kodu błędu. Co może być przyczyną zapowietrzania? Samochód do tej pory nie miał żadnych problemów z układem paliwowym. Czy możliwe że przyczyną jest pompka paliwowa? Zastanawiam się nad tym, bo skądś te opiłki muszą być, z drugiej zaś strony auto po odpowietrzeniu normalnie pracuje chociaż dźwięk silnika ostatnimi czasy się nieznacznie zmienił. Proszę o porady. Byłem u mechaników i od razu chcieli pół auta wymieniać. Może spotkaliście się z podobną usterką. Pozdrawiam