logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP EliteBook 8460p - kontrolki migną, ale nie startuje, ładowarka OK

heniomarian55 13 Mar 2019 15:18 3276 6
REKLAMA
  • #1 17839134
    heniomarian55
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam, mój stary laptop HP Elitebook 8460p nie włącza się. Ładowarka sprawna, patrzyłem na innej. Gdy podłączę ładowarkę do komputer to kontrolki migną na sekundę i dalej nic , laptop nie reaguje na przycisk włączania. Laptop raczej się nie przegrzał a na pewno nie upadł. Po prostu któregoś dnia wyłączyłem go normalnie i następnego już nie działał.

Proszę o pomoc, laptop mi jest potrzebny do pracy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17839158
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6864
    Cytat:
    patrzyłem na innej.

Takim samym i przeznaczonym pod ten model , czy "pierwszy lepszy z szuflady"?
    Na samej baterii to samo?

Jesli kol. masz "blade pojecie o " pomiarach ,serwisowaniu, wyposażeniu to zalecam SERWIS.
  • REKLAMA
  • #4 17839178
    heniomarian55
    Poziom 9  
    Używałem ładowarki od innego laptopa HP ale kiedyś na niej ładowałem laptopa gdy padła mi oryginalna.
    Jakieś podstawy o naprawach znam, posiadam też pełny warsztat elektronika.

Próbowałem uruchamiać na samym zasilaczu, z ciekawości zdjąłem tylną klapkę i podłączyłem ładowarkę bez baterii to zauważyłem że wentylator na pół sekundy się uruchamia i zatrzymuje. I tak przy każdym podłączeniu.
  • REKLAMA
  • #5 17839191
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6864
    No to poczytaj jeden z kilkunastu tematów o tym modelu na tym forum Link
    - jest namiar na schemat i SM
    *porównaj to z tym co napisano na Twojej płycie
    - potem pomiary np. ukł. wejścia i charger_przeł. zródeł zasilania (zasilacz czy bateria)
    *pomocne objawy : czy Numlock/Capslock świecą

p.s
    Jednak dalej zalecam serwis / lub kogos z tego forum (ogłaszają się)
  • #6 17839198
    heniomarian55
    Poziom 9  
    Nie wiem ile wyniesie naprawa, czy nie lepiej kupić nowy, ten laptop jest wart ok 600zł.... Jeżeli w granicach max 200zł to mg się zgodzić
  • #7 17839207
    beatamycha
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    heniomarian55 napisał:
    Nie wiem ile wyniesie naprawa, czy nie lepiej kupić nowy, ten laptop jest wart ok 600zł.... Jeżeli w granicach max 200zł to mg się zgodzić

Z reguły wycena naprawy i diagnoza nie są odpłatne w serwisach. Zawsze przy przed zostawieniem sprzętu można się zapytać, ile ewentualnie wyniosłaby diagnoza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem HP EliteBook 8460p, który nie włącza się pomimo sprawnej ładowarki. Po podłączeniu zasilania kontrolki migną, ale laptop nie reaguje na przycisk włączania. Użytkownik próbował uruchomić urządzenie bez baterii oraz z inną ładowarką, a wentylator uruchamia się na krótko. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie połączeń, wykonanie pomiarów oraz rozważenie wizyty w serwisie, zwracając uwagę na koszty naprawy w porównaniu do wartości laptopa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA