logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z .NET Framework - Nie mogę zainstalować .NET Framework

piotr9134 15 Mar 2019 10:18 21042 8
REKLAMA
  • #1 17843168
    piotr9134
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z instalacją .NET Framework. Próbowałem już chyba wszystkiego włącznie z formatem. Podczas instalacji zatrzymuje się pasek i nie idzie dalej. Raport z instalacji wrzucam poniżej. Usługa Windows Update nie wyszukuje nowych aktualizacji (wyszukuje w nieskończoność). Czy ktoś miał taki problem ? System Windows 8.1 x64. Problem z .NET Framework - Nie mogę zainstalować .NET Framework
  • REKLAMA
  • #2 17843222
    qwart
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Próbowałeś ręcznej instalacji Link
  • REKLAMA
  • #3 17843223
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1071
    Proszę podać wersję systemu Windows 8.1 (pl czy inna wersja językowa i spolszczenie), oraz które wersje NET Framework są zainstalowane - np -
    https://docs.microsoft.com/pl-pl/dotnet/frame...-determine-which-versions-are-installed#net_b
    Tu są porady Microsoft odnośnie problemów z NET Framework
    https://docs.microsoft.com/pl-pl/dotnet/frame...oot-blocked-installations-and-uninstallations
  • REKLAMA
  • #4 17843270
    piotr9134
    Poziom 6  
    Zainstalowana wersja Framework to 4.5.1 a system to Windows 8.1 SP1 x64 polska wersja. Nie ma mojego problemu w podanych problemach na stronie Microsoft.
  • #5 17843353
    Lancinho
    Poziom 8  
    Ocena: 48
    A próbowałeś instalować net framework 4.7 lub 4.0?
    Może zainstaluj bibliotekę Microsoft Visual C++ i sprawdź czy sie da net framework zainstalować a jak nie to zobacz czy antywirus czegoś nie blokuje.
  • REKLAMA
  • #6 17850415
    piotr9134
    Poziom 6  
    Avast nic nie blokuje. Próba zainstalowania bibliotek tak samo staje w połowie i pasek ani drgnie. Z logu wynika, że trwa inna instalacja. Podczas instalacji uruchamia się autonomiczny instalator rozszerzenia (wusa) a jeśli wyłącze go w procesach to w instalacji frameworka wyskakuje, że zainstalowano pomyślnie jednak nic nie zostało zainstalowane.. Ma ktoś jakiś pomysł jeszcze ?
  • #7 17850427
    qwart
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Masz zainstalowaną aktualizacje KB 2919355 ? Jest potrzebna do instalacji net frameworka dla windows 8.1
  • #8 17850669
    piotr9134
    Poziom 6  
    Jest zainstalowana.
  • #9 17864836
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4854
    https://www.eightforums.com/threads/error-installing-microsoft-net-framework-4-5-2.61441/

https://translate.google.com/translate?hl=pl&...ft-net-framework-4-5-2.61441/&prev=search

Cytat:
    1. Otwórz Windows Update, kliknij dostępne aktualizacje i odznacz wszystkie aktualizacje z wyjątkiem Microsoft .NET Framework 4.5.2
    2. Spróbuj zainstalować program Microsoft .NET Framework 4.5.2, a jeśli to czytasz, prawdopodobnie zakończy się niepowodzeniem z błędem Windows Update 0x80070003
    3. Po wystąpieniu błędu przejdź do tej strony >> https://support.microsoft.com/kb/910336/ << i uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z usługą Windows Update, przejdź przez kolejne kroki, aż przejdzie do aktualizacji zostały naprawione. *
    4. Wróć do witryny Windows Update i kliknij „Sprawdź aktualizacje” na lewym panelu. Zajmie to kilka minut, ale prawdopodobnie będziesz mieć więcej aktualizacji niż było dostępnych po pierwszym uruchomieniu.
    5. Kliknij ponownie dostępne aktualizacje i odznacz wszystkie, których tytuły nie zaczynają się od „Aktualizacja dla systemu Windows 8.1” lub „Aktualizacja zabezpieczeń dla systemu Windows 8.1”. **
    6. Zainstaluj te aktualizacje.
    7. Po ponownym uruchomieniu komputera spróbuj zainstalować wszystkie pozostałe aktualizacje z aktualizacji systemu Windows oprócz Microsoft .NET Framework 4.5.2, w tym opcjonalne ***
    8. Po ponownym uruchomieniu komputera spróbuj zainstalować Microsoft .NET Framework 4.5.2 i odnieść sukces.

Uwagi:
    * Musiałem to uruchomić, aby inne aktualizacje pojawiły się na mojej liście dostępnych aktualizacji.
    ** Najpierw musiałem zainstalować tylko te aktualizacje, w przeciwnym razie inne aktualizacje zawiodą i cofną wszystkie inne aktualizacje.
    *** Musiałem zainstalować pozostałe aktualizacje przed zainstalowaniem Microsoft .NET Framework 4.5.2.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją .NET Framework na systemie Windows 8.1 x64, gdzie instalacja zatrzymuje się w połowie. Próbował różnych metod, w tym formatowania, ale problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują ręczną instalację, sprawdzenie zainstalowanych wersji .NET Framework oraz instalację aktualizacji KB 2919355, która jest wymagana do instalacji. Użytkownik potwierdza, że zainstalowana wersja to 4.5.1, a aktualizacja KB 2919355 jest obecna. Dodatkowo, sugerowano instalację nowszych wersji .NET Framework oraz sprawdzenie, czy oprogramowanie antywirusowe nie blokuje instalacji. Użytkownik informuje, że instalacja bibliotek również kończy się niepowodzeniem, a logi wskazują na trwającą inną instalację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA