Renault Fluence 2016 r, auto wcześniej uszkodzone. Po naprawie i "ogarnieciu" auta chciałem wrócić do problemu, blokady kierownicy. Za pierwszym podejściem, auto normalnie odpalało i chodziło . Przy próbie naprawy blokady tzn. nie blokowała . Rozebrałem nie udolnie całą blokadę, silniczek który znajduję sie w blokadzie zrobił kilka ruchów poczym staną . Od tego momentu mam zablokowany zapłon po włożeniu karty w czytnik nie ma żadnej reakcji. Komunikat na liczniku " Obróć kierownice+start" . Postanowiłem kupić wyczyszczoną blokadę, sprzedający twierdził, że wystarczy ją podłączyć i sama się zakoduję. Na moje oko się nie zakodowała, gdyż jest taki sam problem jak na tej oryginalnej . Dodam , że na Clipie przy podłączonej blokadzie oryginalnej nie ma żadnego błędu a na tej która była " czyszczona " mam błąd " zablokowanie kolumny kierownicy" Clip podpowiada żeby przeprowadzić procedurę przyuczenia blokady ale nie mam kodu o który prosi Clip podczas tego kodowania.
Myślę , zeby z dwóch blokad zrobić jedną. Robił już ktoś wcześniej taką operację ?
Myślę , zeby z dwóch blokad zrobić jedną. Robił już ktoś wcześniej taką operację ?