logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór SmartTV 65 do salonu 23m2: 4K, Xbox One X, UPC, Netflix

eVy 04 Kwi 2019 15:06 441 5
REKLAMA
  • #1 17885521
    eVy
    Poziom 2  
    Cześć,
    Rozglądam się od jakiegoś czasu za nowym telewizorem. Zmieniłem mieszkanie i stary wydaje się już mały + pomału odmawia posłuszeństwa.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 23m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Ok 3-3.5m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Głównie na wprost ale czasami też pod niedużym kątem
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać (Może kiedyś go powieszę ale pewnie przy użyciu uchwytu)
    6. Jak słońce świeci w pokoju? Okno jest na południowy-wschód, patrząc na wprost telewizora - okno mamy po prawej stronie
    7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung UE40H5500
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? SmartTV (Głównie YT, Netflix, HBO GO), obsluga 4K (pod katem xbox one x)
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka UPC
    10 .Jakie urządzenia? UPC Horizon, Xbox One X
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4h
    12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Rzadko ale może się zdarzyć
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, Przyrodnicze, Seriale
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? (Jeżeli aplikacje typu Youtube i Netflix się do tego zaliczają to tak)
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, ok 30-40%
    16. Preferencje co do marki? Do tej pory korzystałem z Samsungów i byłem zadowolony ale inne pewnie też rozważę
    17. Preferencje co do wielkości? Myślałemo 65'' (ewentualnie 55 jeżeli jakiś dużo lepszy TV)
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba widoczność w ciemnych scenach
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
    Wieczorami
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Myślałem o +/- 3000, ale jak warto dołożyć trochę i wziąć coś lepszego to rozważę
    21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Ostatni służył mi ok
    4-5 lat
    22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Praktycznie codziennie

W skrócie - nie znam sie zbytnio na telewizorach dlatego potrzebuję Waszej opinii. TV będę używał głównie do Xboxa i Seriali (zarówno w tv jak i Netflixie). Co do Xboxa - zależy mi żeby TV był w stanie wykorzystać pełny potencjał konsoli.
  • REKLAMA
  • #2 17885566
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 788
    Kup dobry 55 cali na 120Hz matrycy (sport ) czyli np Samsung 55NU8002 lub pochodny serii NU80xx.
    Na średniej klasy 65 cali nie ma szans w tym budżecie.
  • REKLAMA
  • #3 17885624
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 17886178
    eVy
    Poziom 2  
    Trochę się pomyliłem przy budżecie. 3000 To w przypadku 55'', przy 65 to koło 4000 mogę się pokusić.
  • REKLAMA
  • #6 17887870
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA