Witam, przymierzam się do wymiany mojego telewizora, którym jest LG 49UJ620V,
chce go wymienić ze względu na to że zmieniam ustawienie pokoju i będę siedział w odległości 4-5m od TV i mój do grania jest trochę mały,
1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 4-5m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? na wprost, max kąt 20stopni
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? LG 49UJ620V
4. Jaką markę preferujesz? Samsung?
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65 albo większy
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? xbox one s (być może zmienie na x),
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Ipla, netflix, również normalna TV
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? konsola
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? tak
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? częściej wieczorami
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 4000PLN +/- 10%
Zainteresował mnie Samsung 65NU8042, myślałem też nad Philips 65PUS7303, ponieważ podoba mi się ambilight, ale opinii nie ma dobrych i input lag jest trochę wysoki.
Dodam że nie chciałbym już LG, po roku użytkowania WebOS nie działa zbyt płynnie i nie ma najnowszych aplikacji (w porównaniu do xiaomi mi box z androidem)
Na głośnikach mi nie zależy, mam zestaw stereo
chce go wymienić ze względu na to że zmieniam ustawienie pokoju i będę siedział w odległości 4-5m od TV i mój do grania jest trochę mały,
1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 4-5m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? na wprost, max kąt 20stopni
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? LG 49UJ620V
4. Jaką markę preferujesz? Samsung?
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65 albo większy
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? xbox one s (być może zmienie na x),
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Ipla, netflix, również normalna TV
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? konsola
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? tak
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? częściej wieczorami
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 4000PLN +/- 10%
Zainteresował mnie Samsung 65NU8042, myślałem też nad Philips 65PUS7303, ponieważ podoba mi się ambilight, ale opinii nie ma dobrych i input lag jest trochę wysoki.
Dodam że nie chciałbym już LG, po roku użytkowania WebOS nie działa zbyt płynnie i nie ma najnowszych aplikacji (w porównaniu do xiaomi mi box z androidem)
Na głośnikach mi nie zależy, mam zestaw stereo