Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamyogi009 napisał:Zależy w jaką obudowę chcesz go zamontować.Interesuje mnie sposób mocowania tego modułu
yogi009 napisał:Przecież można do TP4056, przykleić mały radiator.moduł się trochę grzeje
gumisie napisał:O ile prostopadle do ścianki obudowy, ja wycinam w niej otwór wielkości i kształcie pasującym do gniazda USB, do padów IN +/- dolutowywuję gwintowane tulejki i za pomocą wkrętów przykręcam go do ścianki obudowy
gumisie napisał:Przecież można do TP4056, przykleić mały radiator.
gumisie napisał:Np. takie jak w załączniku.
andrzej55 napisał:Do mocowania PCB można wykorzystać mosiężną(łatwą do lutowania) część kostki elektrycznej
andrzej55 napisał:Kurcze, również ciekawa propozycja a tym bardziej że taka listwa kosztuje około dwóch złotych a nie 5zł za 10szt tulejek na znanym portalu aukcyjnym.Do mocowania PCB można wykorzystać mosiężną(łatwą do lutowania) część kostki elektrycznej,
gumisie napisał:jak sam zauważyłeś, czasami proste rozwiązania mamy tuż pod "nosem"
yogi009 napisał:Masz rację, lecz pady są z obu stron PCB tego modułu, połączone "metalizowaną tulejką" i niema "bata" aby doświadczony elektronik je uszkodził.Ten moduł jest dość mały i na cienkim laminacie. Jak sądzę, ma też niewielką grubość folii miedzianej.
yogi009 napisał:Dlatego zaproponowałem rozwiązanie z tulejkami.Podczas wkładania wtyku micro-USB zawsze będą na to działały jakieś siły.
gumisie napisał:Można kupić za parę centów na Ebay.W uszkodzonych plastikowych obudowach laptopów łatwo je znajdziesz.
gumisie napisał:Masz rację, lecz pady są z obu stron PCB tego modułu, połączone "metalizowaną tulejką" i niema "bata" aby doświadczony elektronik je uszkodził.
Zygmunt_mt napisał:100PCS-M2-x-3mm-Brass-Cylinder-Knurled-Threaded-Round-Insert-Embedded-Nuts
gumisie napisał:Pewnie , że nie musi się kupować 100 szt. Ja kupiłem M2 , wychodzi po ok 5PLN za 100 szt(na Ebay u). Większe są droższe. ja to kupilem po prostu, by mieć jakby były potrzebne. Strasznie nie lubię szukać takich pierdółek jak coś robię. A gwint jest na pewno metryczny. Calowy ma inny kąt zarysu(55 stopni) i inaczej jest podawany skok gwintu.Na Ebay u , można kupić również śrubki z nakrętkami ponizej M2, w relatywnie niskiej cenie. Takie zestawy. Sa i takie co pasują do okularów . W pudełku jest 1000 szt. Za chwilę poszukam linku i podam, jak ktoś potrzebuje.Zygmunt_mt napisał:Na allegro również, 5zł/10szt.Można kupić za parę centów na Ebay.
gumisie napisał:yogi009 napisał:Tak, to jest gwint.Czy czasem nie jest to po prostu gwint pod śruby M2?
L = długość tulejki.
D = średnica zewnętrzna tulejki.