Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] wózek Linde H20CD - Szukam schematu elektrycznego LINDE H20CD-600-03 diesel.

fachman1964 11 Apr 2019 11:55 1860 5
Wago
    fachman1964
    Level 3  
    Kupiłem okazyjnie wózek widłowy LINDE H20CD-600-03 z silnikiem diesla. Niestety ma zdekompletowaną instalację elektryczną:brak przełączników,stacyjki,ucięte wtyczki.
    Hydraulika jest kompletna.Co prawda na Elektrodzie jest schemat H25 ale to zupełnie inny wózek. Chciałbym naprawić i uzupełnić braki. Potrzebuję schematu instalacji. Czy ktoś z Państwa mógłby mi go udostępnić. Jestem skłonny zapłacić za dokumentację.
  • Wago
  • Wago
    fachman1964
    Level 3  
    Bardzo dziękuję za schemat wózka! Ale to nie ten schemat. Mój wózek jest zdecydowanie mniej "wypasiony" w elektronikę.Jak rozpoznać serie wózka? Zrobiłem
    zdjęcie tabliczki znamionowej. Czy z niej da się odczytać serie wózka? wózek Linde H20CD - Szukam schematu elektrycznego LINDE H20CD-600-03 diesel.
    fachman1964
    Level 3  
    Ten ostatni schemat Linde 350-03 wydaje mi się, że powinien pasować. Na podstawie jego udało mi się już uruchomić silnik i hydraulikę. Mam jeszcze pytanie odnośnie sterowania
    wentylatorem chłodnicy na schemacie jest takie oznaczenie (9A2 - sterowanie
    dmuchawą) gdzie to powinno być zainstalowane w wózku? I co to jest za sterowanie
    - to jakiś moduł zintegrowany?
    I drugie pytanie. Na schemacie jest oznaczony jako (9S17- włącznik termiczny85/93°c). To ten co jest wkręcony w chłodnicę. Przepraszam za "lamerskie"
    pytania ale wózek ma usunięte wiązki przewodów i muszę ich odtworzyć od nowa.

wózek Linde H20CD - Szukam schematu elektrycznego LINDE H20CD-600-03 diesel.
    fachman1964
    Level 3  
    Wózek w końcu poskładałem do kupy i działa dziękuje wszystkim za wszelką pomoc :!: