logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zbudować domowe auto RC - potrzebne części i wskazówki

Sikalafa 13 Kwi 2019 23:32 621 6
REKLAMA
  • #1 17904808
    Sikalafa
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, chciałabym w domu zrobić auto na pilota dla siostry żeby trochę frajdy miała mam kilka silników, a dalej nie wiem jak zacząć to ma tylko jeździć do przodu do tyłu i skręcać. Jak ktoś by podesłał linki do części albo tylko nazwał je bylbym wdzięczny. Z góry dzięki!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17904888
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1365
    Podaj wymiary auta i ciężar.
    Jakie to silniki ?
  • REKLAMA
  • #3 17905445
    Sikalafa
    Poziom 2  
    Mam 4 silniczki do mini drona i jeden na 3V typ 130. To nie ma być duże skala nawet 1\10 albo 1\18. Nie ma być duże, zrobione z kartona i sklejki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17905563
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Raczej nie do wykonania samodzielnie.
    Potrzebujesz na pewno mocniejsze silniki minimum klasy 240 przekładnie zmniejszającą obroty, regulator napięcia do silnika oraz serwo do skrętu układu kierowniczego.
    Do tego aparatura modelarska z odbiornikiem.
    Moja propozycja to zakup gotowego samochodziku, na pewno taniej będzie kosztował

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/...chod-zdalnie-sterowany-wyscigowka-skala-1-10/
  • #5 17905612
    Sikalafa
    Poziom 2  
    A coś w ogóle da się zrobić z tego ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17905840
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Sikalafa napisał:
    A coś w ogóle da się zrobić z tego ?

Nie bo brakuje sporo podzespołów, których koszt znacznie przekroczy budżet
    w stosunku do kupna gotowego autka.
  • #7 17906299
    Sikalafa
    Poziom 2  
    Nie rozwiązałem.kupie gotowca

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik planuje zbudować zdalnie sterowane auto dla siostry, mając do dyspozycji kilka silników, w tym silniki do mini drona oraz silnik 3V typu 130. W odpowiedziach zasugerowano, że do realizacji projektu potrzebne będą mocniejsze silniki (minimum klasy 240), przekładnia zmniejszająca obroty, regulator napięcia oraz serwo do skrętu. Wskazano również, że koszt zakupu brakujących podzespołów może przewyższyć cenę gotowego modelu, co skłoniło użytkownika do rozważenia zakupu gotowego samochodzika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA