logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana wyświetlacza w Samsung Galaxy S7 po upadku - czy warto?

zbyszekpompa 20 Kwi 2019 20:05 5100 6
REKLAMA
  • #1 17917283
    zbyszekpompa
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam, piszę w najgorszym dniu mojego życia. Jechałem rowerem i telefon mi wypadł na beton (oczywiście ekranem na ulicę bo jak inaczej). Telefon był w case i miał założone szkło lecz nie wiem jak cały ekran pękł pod szkłem. Ekran jest zbity lecz o nie największy problem bo od dołu do 3/4 ekranu cały jest rozlany (patrz w załącznik). Moje pytanie to czy opłaca się wymieniać cały wyświetlacz, czy kupić nowy telefon Telefon mam pół roku i oprócz tego ekranu na reszcie telefonu nie widać śladów użytkowania. Zawsze sobie ten telefon chwaliłem, robił ładne zdj, szybko działał itd. Sory za słabą jakość zdj ale robione laptopem bo nawet nie mam czym zrobić.
    Załączniki:
    • Wymiana wyświetlacza w Samsung Galaxy S7 po upadku - czy warto? WIN_20190420_17_01_07_Pro.jpg (187.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17917426
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Nowy oryginalny ekran to koszt około 500zł. Dolicz jeszcze koszt przesyłki i naprawy. Sam musisz sobie odpowiedzieć czy lepiej wydać ponad 500zl czy kupić jakiś dobry telefon w tej cenie.
  • REKLAMA
  • #3 17917593
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1281
    Nowe, oryginalne wyswietlacze do tego modelu sa bez ramki, i bez kleju wiec dodatkowy wydatek. Tutaj widac, ze uderzenie bylo przede wszystkim z prawej strony wiec warto by sie przyjrzec czy ramka nie jest w tym miejscu wyszczerbiona czy wgnieciona. Jesli jest to czasem da sie to poprawic, ale z racji ze te wyswietlacze sa drogie i dosc delikatne to ciezko przewidziec jak dlugo pozyje.
  • REKLAMA
  • #4 17917693
    zbyszekpompa
    Poziom 6  
    Ramka jest cała, tylko poszedł sam wyświetlacz. W moim mieście jest kilka punktów naprawy telefonów, ale nie zdążyłem tam pojechać i się spytać o koszt naprawy bo z racji że to sobota o otwarte do 12 :(. Po niedzieli przejadę się tam i zapytam ile to by kosztowało i dam znać. Dodam że po każdym włączeniu telefonu ekran robi się coraz bardziej fioletowy, tak jak bym wylał na niego tusz z długopisu. Miał być gorilla glas xd
  • #5 17921209
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2077
    Jak by nie licząc za wymianę w serwisie zapłacisz w okolicach 600zł. Patrząc po cenach za 750 - 800zł można kupić taki model w idealnym stanie technicznym.
    osobiście kupiłbym drugi a ten by został na dawcę.
  • REKLAMA
  • #6 17921834
    zbyszekpompa
    Poziom 6  
    Pytałem się w 2 serwisach w moim mieście, w jednym wymiana 700zł w drugim 500zł. Sam nie wiem co robić :(
  • #7 17921913
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2077
    500zl to nie może być nowy oryginał, albo po regeneracji albo też używka.
    Rozważ to o czym pisałem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wymianą wyświetlacza w Samsung Galaxy S7 po upadku, który spowodował pęknięcie ekranu i rozlanie obrazu. Koszt wymiany oryginalnego wyświetlacza w serwisie wynosi od 500 do 700 zł, co skłania do rozważenia zakupu nowego telefonu, zwłaszcza że w tej samej cenie można znaleźć używane modele w dobrym stanie. Użytkownik zauważa, że ekran po włączeniu staje się coraz bardziej fioletowy, co sugeruje uszkodzenie. Wskazano również, że tańsze oferty mogą dotyczyć wyświetlaczy regenerowanych lub używanych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA