logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czujka załącza alarm Satel Perfecta 16 WRL bezprzewodowy

tomek7779 24 Kwi 2019 08:45 1038 9
  • #1 17923233
    tomek7779
    Poziom 10  
    Ocena: 86
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Witam serdecznie, jestem posiadaczem alarmu jak w tytule i mam taki problem - 6 czujek 3 kontraktony, główne wejscie po otwarciu drzwi kontrakton jest ustawiony na 30 sek aby rozbroić alarm, zaraz po tym mam czujkę korytarz główny, która mnie widzi po drodze do manipulatora, jest ustawiona jako czujka wewnętrzna na 30 sek i niestety załącza mi alarm zanim dojdę do manipulatora. Może coś źle ustawiłem? Proszę o pomoc w tej sprawie, podsyłam zdjęcie z ustawieniami.
  • #2 17923317
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 17923356
    tomek7779
    Poziom 10  
    Witam i dziękuje za odpowiedz tylko nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy?
    Mam tak, że wchodzę drzwiami głównymi, pierwszy kontrakton zostaje przerwany i zaraz w korytarzu mam czujkę i ona mi uruchamia alarm. System po dłuższym zazbrojeniu pokazuje komunikat naruszenie czujki korytarz główny
  • #4 17925065
    Szymonk321
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Nie pasuje mi tutaj jedna rzecz, dlaczego kontraktony są w trybie 2eol/no?
  • #5 17925071
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    Szymonk321 napisał:

Kolega to lepiej nam odpowie jak zakończył się ten temat :) Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #6 17925087
    tomek7779
    Poziom 10  
    Szymonk321 napisał:

Też nie wiem może coś bliżej mi kolega podpowie??

Dodano po 2 [minuty]:

Witam serdecznie wczoraj ktoś mi podpowiedział że trzeba te czujki co mnie widzą ustawić jako wejscie wyjscie??
    Tylko czy one benda działać jak by ktoś sie pojawił w pomieszczeniu bez otwierania drzwi ??
  • #7 17925986
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 17927397
    tomek7779
    Poziom 10  
    Witam
    Powiem szczerze że nie testowałem w taki sposób muszę sprawdzić i dam znać.
    Tylko jak dobrze to rozumiem na manipulatorze ustawić test wejść ???
    Dziekuję
  • #9 17931652
    tomek7779
    Poziom 10  
    wojtek.kowal napisał:
    A ten kontaktron działa? Sprawdzony w trybie testowym. Po uchyleniu drzwi manipulator odlicza czas na wejście?

Witam serdecznie sprawdzałem kontrakton działa w trybie testowym i nadal mam problem z czujka odrazu odpala mi alarm
  • #10 18665119
    tomek7779
    Poziom 10  
    rozwiązano dziekuje za pomoc
    Moderowany przez suworow:

Skoro nastąpiło rozwiązanie, to tylko pogratulować ;)
    Szkoda tylko, że nie wpadł kolega na pomysł by opisać sposób rozwiązania. Nam to niepotrzebne, ale takim użytkownikom forum jak kolega szukającym informacji, już jak najbardziej. No i w dobrym tonie jest oznaczyć pomocne odpowiedzi.
    A tak temat jako bezwartościowy ląduje w koszu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik alarmu Satel Perfecta 16 WRL zgłasza problem z czujką korytarza, która uruchamia alarm przed dotarciem do manipulatora. Po otwarciu drzwi głównych, czujka wewnętrzna wykrywa ruch i aktywuje alarm, mimo ustawienia 30-sekundowego opóźnienia. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień czujek, w tym trybu pracy kontraktonów oraz ich konfiguracji jako wejście/wyjście. Wskazano również na konieczność testowania działania kontraktonu w trybie testowym. Ostatecznie problem został rozwiązany, jednak szczegóły rozwiązania nie zostały podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA