logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel Perfecta 16. Brak możliwości uzbrojenia z manipulatora

Aomj 02 Kwi 2024 15:50 1536 8
REKLAMA
  • #1 21029291
    Aomj
    Poziom 8  
    Dzień dobry. Centrala Perfecta 16. Podłączona tylko jedna czujka dla testów. Nie mam możliwości uzbrojenia alarmu wpisując hasło # - wyświetla się "brak funkcji". Alarm uzbraja się przez podanie sygnału na wejście z trybem reakcji 13 wej./wyj. Bez problemu rozbraja się podając hasło i zatwierdzając #. Próbowałem hasło kluczyk, księżyc..... też nie pomaga. Czy należy zmienić jakiś parametry aby można z klawiatury uzbroić czuwanie ?

Brak sygnalizacji błędów itp. Dodam że nie miałem takich problemów z Integrą czy CA-10
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21029435
    Aomj
    Poziom 8  
    Czy trzeba ta opcje aktywować ?
  • REKLAMA
  • #5 21029496
    Aomj
    Poziom 8  
    Postąpiłem zgodnie z instrukcja instalatora, polecenia które uzbroić alarm nie powodują żadnego efektu poza komunikatem "brak funkcji"

Alarm uzbraja się tak jak już wcześniej napisałem "z kołków"
  • #7 21030360
    Aomj
    Poziom 8  
    Postąpiłem zgodnie z instrukcja instalatora, polecenia które uzbroić alarm nie powodują żadnego efektu poza komunikatem "brak funkcji"

Alarm uzbraja się tak jak już wcześniej napisałem "z kołków"
  • #8 21030418
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Ok, to teraz napisz co dokładnie klikałeś w manipulatorze (zamiast hasła możesz wpisać *).
    Z kołków nie da się uzbroić systemu, więc musisz doprecyzować co masz na myśli.

Rozumiem, że:
    - czujki są przypisane do strefy
    - identyfikacja zrobiona

Btw:
    w instrukcji instalatora nie ma informacji o tym, jak uzbrajać system.
  • REKLAMA
  • #9 21031226
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15519
    Identyfikacji ani całej reszty nie wykonał - tyle.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uzbrojeniem systemu alarmowego Satel Perfecta 16. Po podłączeniu jednej czujki, nie może uzbroić alarmu z manipulatora, otrzymując komunikat "brak funkcji" po wpisaniu hasła. Alarm działa poprawnie przy rozbrajaniu. Użytkownik potwierdza, że postępował zgodnie z instrukcją instalatora, ale nie uzyskał efektu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie opcji "SZYBKIE ZAŁĄCZENIE CZUWANIA" oraz potwierdzenie, że czujki są przypisane do strefy i identyfikacja została wykonana. Wskazano również, że uzbrojenie systemu z kołków nie jest możliwe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA