logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sygnał awarii w traktorku McCulloch przy włączaniu kosiska - co robić?

zbyszek91 28 Kwi 2019 14:39 4764 5
REKLAMA
  • #1 17931178
    zbyszek91
    Poziom 1  
    Witam mam traktorek kosiarkę mcculloch z silnikiem Briggsa 18 rok 2007. Problem polega na tym : traktorek odpala jeździ kosi ale przy uruchamianiu kosiska dźwignią zaczyna delikatnie piszczeć sygnał awarii. Sprawdziłem czujnik pełnego kosza działa po naciśnięciu dźwigni dźwięk się nasila. Sprzęgło nowe. Co to może być za przyczyna. Ktoś się z tym spotkał ?
    Załączniki:
    • Sygnał awarii w traktorku McCulloch przy włączaniu kosiska - co robić? traktorek-mcculloch-ilex-skutery-motocykle-pilarki-husqvarna.jpg (37.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18518242
    Staszek222
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam kolego! czy znalazłeś usterkę bo mam dokladnie identyczny problem. Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18519565
    Staszek222
    Poziom 2  
    Kosiarka to Husqvarna CTH 180xp z silnikiem Kawasaki V twin 18 PS.
  • REKLAMA
  • #5 18520133
    Arturo 2773
    Poziom 29  
    Ocena: 334
    Witam ,wracając do tematu;pierwsze co sprawdzić to odłączyć przewody elektryczne od włącznika sygnału zapełnienia kosza,zapalić maszynę uruchomić zespół tnący noży i czy jest poprawa.Jeżeli nic to nie zmieniło proszę sprawdzić okablowanie idące od włącznika do sygnał dźwiękowego,szukać [uszkodzona izolacja,zwarcie do masy].Jeżeli była poprawa po pierwszym sprawdzeniu,dokładnie wyczyścić i pomierzyć sam włącznik.
  • #6 18521172
    Staszek222
    Poziom 2  
    Dziękuję za wskazówki! Problem rozwiązany! Po pomiarze multimeterem czujnik zapełnienie trawy niby działał poprawnie a jednak przepuszczał minimalnie obieg. Zamówiłem nowy czujnik i po problemie!
REKLAMA