logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG - Po podłączeniu komputera tv nie łapie go.

PaDagiusz 28 Kwi 2019 14:59 414 7
REKLAMA
  • #1 17931224
    PaDagiusz
    Poziom 7  
    Witam. Po podłączeniu komputera pod telewizor Samsung QE55Q6FNA za pomocą HDMI nie zostaje on do końca wyłapany.
    Co prawda telewizor pokazuje obraz ale tylko do momentu zalogowania się na profil windows, po tym już na telewizorze jest czarny ekran. Wie ktoś o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 17931257
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1193
    Ustawienia. Wybierz tam ekran. Powinien być widoczny tv i trzeba go wybrać w zależności którym ma być ekranem.
  • REKLAMA
  • #3 17931323
    PaDagiusz
    Poziom 7  
    W tym problem że to jest jedyny tv podłączony do komputera i przez to nie mam do niczego dostępu. Jedynie mogę zmienić coś w biosie bo tak jak pisałem tv robi się czarny dopiero po zalogowaniu do windowsa

Dodano po 4 [minuty]:

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co się stało. Po godzinie czekania ekran sam się naprawił i działa 🤣
  • #4 17931341
    bumble
    Poziom 40  
    Robi się czarny bo ładują się sterowniki karty. W ciemno raczej nic nie zrobisz. Jaki to komputer? Masz kartę zintegrowana? Mozesz spróbować wyjąc kartę z pci i podłączyć do zintegrowanej jak masz hdmi.
  • REKLAMA
  • #5 17931347
    PaDagiusz
    Poziom 7  
    Karta to Geforce GTX 1050. Następnym razem spróbuje podłączyć pod zintegrowaną. Na razie nie kombinuje puki działa.
  • #6 17931353
    bumble
    Poziom 40  
    No to działa czy nie?
  • REKLAMA
  • #7 17931366
    PaDagiusz
    Poziom 7  
    Tak jak pisałem. Po godzinie czekania ekran w końcu się włączył
  • #8 17931373
    bumble
    Poziom 40  
    No to masz okazje teraz ustawić telewizor jako pierwszy wyświetlacz tzn podstawowy domyślny. W jakiej kolejności włączałem urządzenia? Nie wiem czy tv reaguje na KaRte i może go karta włączyć jak np dekoder sat. Najpierw włączaj tv i wejście hdmi wybierz pod które jest wpięty tv i potem uruchom kompa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Samsung QE55Q6FNA, który po podłączeniu do komputera przez HDMI wyświetla czarny ekran po zalogowaniu do systemu Windows. W trakcie dyskusji zasugerowano, aby ustawić telewizor jako podstawowy wyświetlacz oraz sprawdzić, czy komputer rozpoznaje urządzenie. Użytkownik zidentyfikował kartę graficzną jako Geforce GTX 1050 i po pewnym czasie ekran sam się naprawił. Wskazano również, że czarny ekran może być spowodowany ładowaniem sterowników karty graficznej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA