Zakupiłem owy programator ponieważ mam podejrzenie że mam uszkodzony bios na płycie głównej ponieważ kilka minut przed awarią coś grzebałem w biosie. Komputer się zawiesił i po resecie już nie wstał no w sumie raz wstał ale dostałem się tylko do bios i zresetowałem bios do ustawień fabrycznych i po tym fakcie już ani razu nie udało mi się go uruchomić w "psełdo" serwisie powiedzieli że to NB ale raczej to nie to moim zdaniem, ponieważ kiedyś już miałem spalony NB i wtedy grzał się niemiłosiernie a w tym wypadku CPU NB i SB grzeją się lekko nie za mocno. Buzer nie wydajne z siebie żadnych dźwięków brak reakcji jak wyjąłem kość bios z płyty i uruchomiłem komputer taka sama reakcja czyli nic. Jedynie jak nie włożę CPU to płyta nie startuje wentylatory się wtedy nie kręcą. I teraz mam pytanie czy mam bios 25xxx czy 24xxx nie mogłem nigdzie tego znaleźć w nocie katalogowej MX25L2373e na końcu jest pi albo p1 nie mogę się rozczytać dokładnie w obudowie dip8. A i jeszcze był bym wdzięczny jak ktoś by miał namiar na tą kość jeżeli się okaże że jest uszkodzona bo u chińczyka nie znalazłem ewentualnie czy istnieje jakiś zamiennik.
Specyfikacja
PSU cx600 corsair
CPU FX6300
GPU R9 270x
MOBO asrock fatality killer fx990
RAM 8GB ddr3 1866Mhz
Specyfikacja
PSU cx600 corsair
CPU FX6300
GPU R9 270x
MOBO asrock fatality killer fx990
RAM 8GB ddr3 1866Mhz