Potrzebuję informacji o czujnikach stykowych. Nie mogę nic znaleźć. Czy przypadkiem czujniki stykowe nie posiadają innej nazwy, której nie znam i przez to nie mogę znaleźć żadnych informacji ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamblackstach napisał:Nie uwierzyłem, sprawdziłem w Google i faktycznie brak definicji czujnika stykowego.Potrzebuję informacji o czujnikach stykowych. Nie mogę nic znaleźć.
blackstach napisał:Potrzebuję informacji o czujnikach stykowych. Nie mogę nic znaleźć. Czy przypadkiem czujniki stykowe nie posiadają innej nazwy, której nie znam i przez to nie mogę znaleźć żadnych informacji ?
emarcus napisał:Zatem pokuś się o zdefiniowanie polskiej nazwy "czujnik stykowy".Jeżeli ktoś nie spotkał... nie znaczy że nie ma(!).
bumble napisał:Chyba "stykowy" a nie "stylowy" ale moim zdaniem jest.Bo czy jest stylowy jeśli potrzeba zadziałać na niego siła potrzebna do pokonania oporu sprężyny żeby zadziałał?
vodiczka napisał:przy założeniu, że odległość graniczna = 0...reaguje na zbliżanie się określonego obiektu w momencie, gdy odległość między nimi jest mniejsza od pewnej granicznej odległości,