Witam.Zwracam się do fachowców z prośbą o opinię ma temat radiatora i efektów stosowania tej kombinacji.Dotychczas byłem zwolennikiem stosowania radiatorów bez podkładek pod tranzystory i zdawało to egzamin,jeśli radiator był typowyz żebrami do tranzystorów w obudowie TO-3.Ponieważ dostałem w prezencie radiatory,jak na zdjęciu i mając tranzystory TO-3,chciałem zrobić kombinację z dwóch elementów.Niestety,kombinacja z kątownikiem 50/50mm nie wypaliła,bo srodkowe tranzystory szlag trafił na 50% mocy wzamka<400W/4om>.Okazało się,że tranzystory środkowe grzeją się znacznie bardziej,niż skrajne i po kilku minutach środkowe były "out".Zastosowałem cienkie podkładki mikowe i pastę silikonową termoprzewodzącą-białą.Po zastosowaniu płaskownika i pasty "termoizolującej"<przezroczystej>było troczę lepiej,ale środkowe tranzystory grzały się więcej niż skrajne,ale przeżyły.Mam w związku ztym pytanie:jaką pastę trzeba używać pod tranzystory<zdania podzielone> i czy jest sposób na kombinację płaskiego radiatora z drugim elementem i tranzystorów TO-3.Pozdrawiam-Zygmunt.PS.Dołączam zdjęcie.