logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Telewizor philips pus8303 jaki dysk zewnętrzny?

rafens66 10 Maj 2019 12:31 1005 2
REKLAMA
  • #1 17953467
    rafens66
    Poziom 2  
    Witam wszyskich zakupiłem jakis czas temu tv philips pus 8303 55cali i chciałbym dokupic do niego teraz dysk zewnętrzny 1tb na jakieś filmy itp tylko nigdzie nie moge znalezc jakie złącza ma tv usb2.0 3.0 czy 3.1 czy ktos mógłby mi ew troche podpowiedziec gogle nie pomogły z góry dzieki.mam upatrzony taki DYSK ZEWNĘTRZNY Adata Durable Lite HD330 1TB 2,5'' AHD330-1TU31-CRDale nie wiem czy telewizor nie bedzie miał z nim jakis problemów bo ten dysk ma złącze usb 3.1
  • REKLAMA
  • #2 17953700
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 380
    To, że ten dysk ma złącze USB 3.1 to jest najmniejszy problem bo złącza są kompatybilne do tyłu.
    Problemem jest to, że ten dysk pobiera 900 mA prądu więc albo musi być podłączony do gniazda USB 3.0(3.1) bo ono ma wydajność prądową 900 mA lub za pomocą kabla-rozgałęźnika typu Y do dwóch gniazd USB 2.0
    Czasami niektóre modele miały wzmocnione gniazdo USB 2.0 o większej wydajności prądowej.
    Niestety nie wiem jakie gniazdo posiada ten telewizor bo instrukcja milczy na ten temat. Jedyne co pisze, że dysk podłącza się do gniazda USB nr. 2.
    Jak chcesz to sprawdź na obudowie odbiornika czy obok gniazda nie ma napisu informującego o większej wydajności prądowej - wydajność większa niż 500 mA (0,5 A ) lub czy ono nie jest niebieskie wewnątrz.
    Zazwyczaj gniazda USB 3.0 są niebieskie wewnątrz.
    Wtedy nie ma problemu bo dysk powinien pracować prawidłowo.
  • #3 17958875
    rafens66
    Poziom 2  
    Dzięki za odp telewizor ma 2wyjscia usb 1dno 2.0 i 3.0 z niebieskim srodkiem napisałem do philips i udzielono mi informacji ze nie mają pewnosci czy dysk bedzie działąc natomiast sprzedawca w sklepie zagwarantował ze pójdzie bez problemu i tak sie stalo temat do zamknięcia pozdro.
REKLAMA