logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Krups 8432 - ciągłe napełnianie zbiornika

dddarecki 24 Maj 2019 13:51 2334 2
REKLAMA
  • #1 17978312
    dddarecki
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie.
    Miałem nieszczelność na tłoku przeciek. Zakupiłem komplet uszczelek i zabrałem sie za ich wymianę. Podczas rozkręcania expresu natrafiłem na zapchany wlot do wrzucania tabletek do czyszczenia, było tam ze 4 sztuki. Po wymianie uszczelek zrobiłem test, który wyszedł ok.

Złożyłem wszystko i zabrałem sie za odkamienianie, wszystko przebiegało dobrze do pewnego momentu. Expres zaczął sie resetować i ciągle wymusza napełnienie zbiornika, wtedy leci woda z dyszy do spieniania na chwile pokazuje reset i ponownie żąda napełnienia i tak w kółko. Może coś się zapchało przez nie prawidłowe odkamienianie w 4 cyklach.
    pozdr
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #3 17979942
    dddarecki
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dzięki za odpowiedz . Nim zabrałem się za sprawdzanie przepływomierza postanowiłem sprawdzić jeszcze raz te uszczelki co były wymieniane ponieważ przedtem był problem tylko z wyciekiem i mokrymi fusami . Wstawiłem stare poniszczone i problem znikł wszystko chodzi normalnie nie licząc wycieku z powodu zużytych uszczelek .Widocznie one blokowały podnoszenie się tłoka. Muszę teraz kupić odpowiednie chociaż ten zestaw co kupiłem z allegro był dedykowany do tego ekspresu. Może ktoś ma namiar gdzie dokładnie można je dostać żeby znowu nie było problemu.
    pozdr.
REKLAMA