Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei P20 Lite - Zablokowany Telefon. Family Link. Konto Google

Borzu 03 Jun 2019 00:10 31317 17
    Borzu
    Level 11  
    Witam. Mam taki problem z Huawei P20 Lite. Corka otrzymala ten telefon na komunie, po tygodniu zablokowala go na Amen. Wlaczyla sie kontrola rodzicielska tzn Family Link i ona tam sobie wpisala jakis adres emeil ktory sobie wymyslila. Program ten ciagle chcial jakis kod dostepu ktorego nie mialem. Postanowilem wiec zrobic twardy reset bo bylem pewnien ze przywroce telefon do ustawien fabrychnych. Jednak po twardym resecie gdy od nowa konfiguruje telefon dochodze do momentu ....
    Zweryfikuj konto (Google)
    Uzyj konta Google
    Urzadzenie zostalo zresetowane aby kontynuowac zaloguj sie na konto Google, ktore bylo wczesniej synchronizowane na tym urzadzeniu.

Problem polega na tym ze ja nie wiem co ona tam sobie wpisywala wczesniej, jakie dane wprowadzala.

Jak moge teraz odblokowac ten telefon? Od kilku dni czytam i prubuje znalezc rozwiazanie ale nic nie dziala.
    Wspomne jeszcze tylko ze mieszkam zza granica i dlatego nie mam polskich znakow w opisie bo moj laptop takich nie posiada.
    Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje
    leonov
    Level 42  
    W domowych warunkach, raczej nie odblokujesz go, zostaje chyba jakiś serwis.
    nutergsm
    Moderator of GSM
    Jest to blokada FRP i trzeba podać pierwszego e-maila jaki był użyty przy konfiguracji. Najlepiej udać się do autoryzowanego serwisu z dowodem zakupu lub do lokalnego serwisu.
    Borzu
    Level 11  
    Niestety nie da się odblokować P20 tak jak P10. Dochodzi się do pewnego momentu a potem już nie można nic zrobić dalej. Próbowałem zarówno pierwszą jak i druga metodę.
    User removed account
    Level 1  
    sm233
    Level 38  
    Tomequ123 wrote:
    Google ma dosyć dobre zabezpieczenia, więc też wydaje mi się, że sam nic nie zrobisz.

Google ma pod względem FRP zabezpieczenia wręcz śmieszne, jeśli właściwie każdy model i na właściwie każdym sofcie można odblokować kierując się instrukcjami z filmików na YouTube.
    marcin7904
    Level 27  
    sm233 wrote:
    Tomequ123 wrote:
    Google ma dosyć dobre zabezpieczenia, więc też wydaje mi się, że sam nic nie zrobisz.

Google ma pod względem FRP zabezpieczenia wręcz śmieszne, jeśli właściwie każdy model i na właściwie każdym sofcie można odblokować kierując się instrukcjami z filmików na YouTube.

Zgadza się. Jak się chce to można już odblokować bez box-a ( tym bardziej że nie każdy box ogarnie najnowsze zabezpieczenia )ten model z najnowszymi zabezpieczeniami. Wystarczy dobrze poszukać.
    leonov
    Level 42  
    sm233 wrote:

marcin7904 wrote:
    Zgadza się. Jak się chce to można już odblokować bez box-a ( tym bardziej że nie każdy box ogarnie najnowsze zabezpieczenia )ten model z najnowszymi zabezpieczeniami. Wystarczy dobrze poszukać.ż

To tak trudno, podać koledze link do sprawdzonej metody, przecież napisał ...

Borzu wrote:
    Od kilku dni czytam i prubuje znalezc rozwiazanie ale nic nie dziala.
    marcin7904
    Level 27  
    sm233 wrote:

marcin7904 wrote:
    Zgadza się. Jak się chce to można już odblokować bez box-a ( tym bardziej że nie każdy box ogarnie najnowsze zabezpieczenia )ten model z najnowszymi zabezpieczeniami. Wystarczy dobrze poszukać.

Borzu wrote:
    Od kilku dni czytam i prubuje znalezc rozwiazanie ale nic nie dziala.

leonov wrote:
    To tak trudno, podać koledze link do sprawdzonej metody, przecież napisał ...

A czy Ty tak wszystkim podajesz swoje sposoby. Ja rozumiem że Forum jest do pomagania itd. ale jakieś reguły też panują i wymaga się od innych podstawowej wiedzy i umiejętności szukania.
    Tym bardziej że razem zsm233 napisaliśmy że wszystko można znaleść na YT wystarczy poszukać.
    User removed account
    Level 1  
    marcin7904
    Level 27  
    Tomequ123 wrote:
    marcin7904 wrote:
    Tym bardziej że razem zsm233 napisaliśmy że wszystko można znaleść na YT wystarczy poszukać.

Autor szuka już kilka dni, więc zamiast pajacować i pisać zbędne posty, mógłbyś podać chociaż jeden pomocny link do takiego poradnika, skoro tak łatwo to znaleźć.

Nie pajacuje bo to nie moja profeska ale co po niektórzy to może i tak. Poradników jest mnóstwo na YT tylko trzeba poświęcić trochę czasu na oglądanie a nie czekać na podanie wszystkiego na tacy.
    Jeśli ja mogę poszukać i marnować czas to dla czego inni nie mogą tylko uważają że wszystko im się należy bo napisali na forum . Jeśli są leniwi i nie czują się na siłach to są od tego serwisy.
    Proszę przykłady:

Jeśli nie działają to metoda prób i błędów wszystko jest do zrobienia tylko trzeba chcieć.
    helmud7543
    Level 43  
    Niech autor napisze czego próbował bo nie każda metoda na każdym telefonie i wersji softu działa, Google jednak coś tam zabezpiecza a jest ich trochę tych metod a żadna nie jest skuteczna dla wszystkich urządzeń.
    marex32

Level 15  
    Kolego marcin7904, użytkownicy nie dlatego nie mogą znaleźć czegoś w Google tylko dlatego że nie potrafią tego szukać w sensie nie wiedza jak to nazwać, co wpisać, podałeś linki i chwała tobie za to, ale po co było tyle zbędnego pisania, przysłużyłeś się społeczeństwu, sposoby z powyższych linków na dzień dzisiejszy działają, przetestowałem, sprawdziłem osobiście :) Pozdrawiam.
    marcin7904
    Level 27  
    marex32 wrote:
    Kolego marcin7904, użytkownicy nie dlatego nie mogą znaleźć czegoś w Google tylko dlatego że nie potrafią tego szukać w sensie nie wiedza jak to nazwać, co wpisać, podałeś linki i chwała tobie za to, ale po co było tyle zbędnego pisania, przysłużyłeś się społeczeństwu, sposoby z powyższych linków na dzień dzisiejszy działają, przetestowałem, sprawdziłem osobiście :) Pozdrawiam.

Właśnie moim pisaniem chcę zmotywować takie osoby do myślenia.
    Oczywiście ciesze się że mogłem pomóc.
    Mariusz079
    Level 12  
    Czy udało ci się odblokować ten telefon ?
    marcin7904
    Level 27  
    Mariusz079 wrote:
    Czy udało ci się odblokować ten telefon ?

Wtedy może i mu się udało bo jeszcze nie miał najnowszych zabezpieczeń.
    Obecnie aby odblokować ten model z najnowszymi zabezpieczeniami trzeba posiadać boxa i robić TP.