logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beninca heady - Podłączenie rygla pionowego bramy dwyskrzydłowej.

Bambek 03 Cze 2019 09:13 3867 2
REKLAMA
  • #1 17993617
    Bambek
    Poziom 15  
    Ocena: 92
    Witam.
    Panowie potrzebuję zamontować do bramy dwuskrzydłowej elektrozaczep pionowy coś takiego (podaję poglądowo to nie musi być FAAC)
    https://napedy24.pl/elektrozaczep-do-bram-dwuskrzydlowych-faac-p-1584.html.
    Brama jest dwu skrzydłowa 1.5x5 m z profili zamkniętych dość gęsto rozstawionych tak, że powierzchnia profili to prawie 70% powierzchni skrzydła. Przy silnych wiatrach mocną targa połówkami, ostatnio nawet pogięło mocowanie siłownika przy słupku.

Moja centralka to beninca heady jak na obrazkach. Beninca heady - Podłączenie rygla pionowego bramy dwyskrzydłowej. Beninca heady - Podłączenie rygla pionowego bramy dwyskrzydłowej. Beninca heady - Podłączenie rygla pionowego bramy dwyskrzydłowej.
    Wg instrukcji mam styk 12-13 opisane jako m. in. do podłączenia zamka z tym, że rygle są 12 lub 24 V a tam na schemacie mam "250V AC16A ELS/SRL" Teraz kilka moich pytań.
    1. Czy to chodzi o max napięcie pracy podłączanego urządzenia?
    2. Czy bezpiecznie mogę podłączyć do tego styku bezpośrednio rygiel zasilany napięciem 12 lub 24 V?
    3. Możecie polecić jakieś konkretne (w miarę bezawaryjne) modele rygli?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 17993636
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1402
    Jeżeli rygiel jest na niższe napięcie łączysz go przez transformator tak jak jest pokazane na schemacie.
  • #3 17993778
    Bambek
    Poziom 15  
    Ocena: 92
    Zbych034 napisał:
    Jeżeli rygiel jest na niższe napięcie łączysz go przez transformator tak jak jest pokazane na schemacie.

Rozumiem.
    Pozostaje jeszcze sprawa doboru firmy i modelu rygla. Możecie coś pomóc w tej materii?
REKLAMA