logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wsad BIOS dla Iiyama Prolite E2271HDS, MB: 715G3603-M02-000-004L, problem z włączaniem

ojciec_labiszyn 10 Cze 2019 11:43 906 2
REKLAMA
  • #1 18004586
    ojciec_labiszyn
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Poszukuję wsadu bios do monitora iiyama prolite e2271hds.

oznaczenie MB : 715G3603-M02-000-004L

Monitor włącza się ale tylko na chwile (około 1 min). Pokazuje komunikat o braku podłączenia kabla sygnałowego nawet gdy jest podłączony. Nie działają przyciski, nawet do menu nie można wejść.

Dziękuję za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 18551500
    tkordus
    Poziom 26  
    Ocena: 147
    Proponuję spróbować uruchomić monitor z wylutowanym eepromem lub z czystym.
    Wpadł mi w ręce ostatnio monitor openframe bez nazwy który właśnie nie widział żadnego sygnału. Gdy wylutowałem eeprom, zaczął działać z tym że wszystkie parametry były na 0 (jasność, kontrast, itp) - dało się wyregulować ale - wiadomo - nie pamiętał tego po wyłączeniu zasilania. Po wlutowaniu czystego układu monitor sam sobie go ogarnął i było ok.
    W moim przypadku był to chyba 24C04.
    Powodzenia!
  • #3 18586021
    Arkos2
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Daj sobie spokój z tym monitorem kiedyś miałem w naprawie taki sam, straciłem mnóstwo czasu na naprawę i szukanie wsadów i nic to nie dało. Przeszukałem też zagraniczne fora i okazało się, że te płyty główne mają wadę fabryczną - bardzo często padają procki i właśnie są takie objawy jak u ciebie. Mój po kilku minutach zniekształcał obraz i się wyłączał. Po wyłączeniu z prądu i ostygnięciu przez jakiś czas działał normalnie i później znów to samo. Przerobiłem układ chłodzenia - było trochę lepiej ale nie rozwiązało to całkowicie problemu. Finalnie poszedł na części :)
REKLAMA