Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dacia Sandero błedy DF 336 , DF091

Tomasz0503 11 Jun 2019 05:45 4155 10
    Tomasz0503
    Level 8  
    Witam.
    Auto Dacia Sandero 1.6 2011 rok , pali sie czek - czasami miga- wywaliła błedy
    - DF336 - sygnał z koła zamachowego,
    - DF091 - informacja o predkosci własnej pojazdu.
    Nigdzie nie mogę znaleźć danych na temat tych błędów.Co mogło paść? Dziękuje za rady i pozdrawiam. J
    tomtim123
    Level 34  
    Tomasz0503 wrote:
    - DF336 - sygnał z koła zamachowego,

Mi to wygląda na uszkodzenie czujnika położenia wału. A ten drugi błąd to być może jest wypadkową awarii czujnika. Wymień czujnik skasuj błędy i przejedź się i zobacz czy ten drugi błąd ci wywali.
    Tomasz0503
    Level 8  
    Tez tak myślałem.....Czy ktoś potrafi mi wskazać gdzie ten czujnik się znajduje bo nie mogę go zlokalizować....nic nie ma na internetach...Z góry dziękuje .Pozdrawiam.
    tomtim123
    Level 34  
    Tomasz0503 wrote:
    Tez tak myślałem.....Czy ktoś potrafi mi wskazać gdzie ten czujnik się znajduje bo nie mogę go zlokalizować....nic nie ma na internetach...Z góry dziękuje .Pozdrawiam.

Jedź do mechanika i po sprawie.
    Tomasz0503
    Level 8  
    Wszystko się zgadza....cudownie byłoby jechać do mechanika …..naprawdę cudownie....tylko jest mały problem.....termin na 20 sierpnia...…
    tomtim123
    Level 34  
    Tomasz0503 wrote:
    Wszystko się zgadza....cudownie byłoby jechać do mechanika …..naprawdę cudownie....tylko jest mały problem.....termin na 20 sierpnia...…

O matko, to faktycznie problem. Jeśli można wiedzieć, to jaka to lokalizacja, że tak mało mechaników jest. ?
    Tomasz0503
    Level 8  
    A jakie to ma znaczenie gdzie to jest? Wdajemy się w niepotrzebne dyskusje - prosta sprawa - jeżeli kolega wie, to po prostu mówi gdzie jest ten czujnik i już....Po sprawie...Kupuje ..wymieniam i amen...Proste? Proste....
    milejow
    Level 43  
    Na górze łączenia silnika ze skrzynią.
    Tomasz0503
    Level 8  
    Autor się pomylił...czasem tak się zdarza chyba że są ludzie nieomylni...A chyba są...Autor do nich nie należy.

Dodano po 1 [minuty]:

Kiedyś Elektroda była inna...mniej komentarzy A więcej porad...teraz niestety jest odwrotnie.Tylko po co?Punkty potrzebne?Nie wiem...Pozdrawiam.
    Tomasz0503
    Level 8  
    Oddałem auto do mechanika - wymieniono czujnik- niestety dalej pali się kontrolka silnika. Dzisiaj planuje jechać znowu na komputer sprawdzić błędy. Może ktoś się spotkał z takim przypadkiem i mi doradzi w jakim kierunku iść. Pozdrawiam.