Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

154 FMI - Nie pali mimo wymiany prawie wszystkiego

12 Cze 2019 09:52 105 1
  • Poziom 1  
    Siemanko, jestem tutaj nowy, ale przeczesałem niemal cale forum i nie mogę znaleźć rozwiązania mimo iż z wielu tematów próbowałem rozwiązać ten problem.
    Posiadam Junaka 901F, parę lat temu zrobiłem mu swapa na 125 (silnik z allegro 154FMI) wszystko było spoko, 2 tygodnie temu bylem na nim u teściów, jak wróciłem, zaparkowałem i postał tydzień, od wtedy nie mogę go odpalić.
    czynności jakie wykonałem:
    -czyszczenie gaźnika
    -nowa świeca
    -ustawiłem zawory (ssący 0.05, wydechowy 0.07)
    -wymieniłem olej i filtry
    -nowy moduł zapłonowy
    -regulacja rozrządu
    -nowy napinacz rozrządu
    -nowe przewody paliwowe


    dodam ze nie mam czym zmierzyć kompresji, ale jest dość spory opór (wyczytałem ze tak można sprawdzić)

    jakieś pomysły?


    PS. dodam ze kręci ale nie może złapać.
  • Poziom 22  
    Witaj!
    Zacznij od wstawienia starego układu zapłonowego. Ustaw tak jak był ustawiony.
    Wykręć świecy ustaw tłok przed górnym punktem, postaraj się ustawić zapłon tak,żeby w momencie podchodzenia tłoka na Górny martwy punkt była iskra.
    Jak tak będziesz miał to sprawdź paliwo czy dochodzi do gaźnika.
    Na wykręconą świecę załóż kabel i zobacz czy jest iskra. Iskra ma być przed G.P

    Pozdrawiam Miro.Nasz