Dzień dobry drodzy forumowicze. Trafiłem do Was z pewnym problemem z którym nie za bardzo mogę sobie sam poradzić. Z uwagi na zmiany personalne w pracy dostałem parę dodatkowych obowiązków
m.in. zamawianie materiałów do produkcji. Postanowiłem usprawnić sobie pracę przy pomocy EXCEl-a więc zrobiłem sobie pewien projekt. W załączniku są tylko dwa moduły niezbędne do wyjaśnienia o co mi dokładnie chodzi. Na zakładce stock jest kolumna B zaznaczona kolorem czerwonym. Te dane wklejałbym co sobotę po policzeniu zapasów magazynowych. Czy istnieje taka formuła, kod VBA cokolwiek, która by pomniejszyła stan magazynowy dzisiaj o wartość z dnia jutrzejszego, jutro z dnia pojutrzejszego itd. Jeżeli dałoby się zaimplementować dodawanie dostaw w zależności od dnia to byłoby więcej niż potrzebuję do szczęścia. Chodzi oto, żebym miał bieżący wgląd na szacunkowy poziom stanów magazynowych. Mam nadzieję, że udało mi się wytłumaczyć o co mi chodzi. Zdaję sobię sprawę, że to na pewno nie jest łatwe. Mam także świadomość, że EXCEL raczej nie nadaje się do takich zadań (bardziej ACCESS), ale EXCEL-a znam co nie co, a ACCESS to dla mnie niezbadane odmęty. Za wszelkie wskazówki i podpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny.