logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IGO primo truck, SmartGPS SG777 - Nie chce nawigować przy obecnych ustawieniach.

Saiyen 16 Cze 2019 17:29 2589 6
REKLAMA
  • #1 18014559
    Saiyen
    Poziom 8  
    IGO primo truck, SmartGPS SG777 - Nie chce nawigować przy obecnych ustawieniach.

Nie mam pojęcia co mam inaczej ustawić, bo brak jakichkolwiek wskazówek.

Wersja oprogramowania: 9.6.5.245577, Jul 6 2012
  • REKLAMA
  • #2 18014584
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 983
    Spróbuj dojechać z innej strony, dodaj dodatkowy punkt przelotowy/podróży - może droga którą wybrał program nawigacyjny, jest zamknięta, jednokierunkowa, i nie wolno przy obecnym wyborze nią przejechać.
    Promy, płatne autostrady - zgadzasz się na to jeśli jest w opcjach programu?
    Ulicę obok jako cel przyjmuje?
    Były takie bugi, ale chyba w automapie. Nie chce mi się szukać, gdzieś chyba tu http://my-navia.pl/ ale taki punkt niepasujący programowi, mógł być niekoniecznie zaraz u celu.
    http://my-navia.pl/viewtopic.php?t=17209&postdays=0&postorder=asc&start=435 :?: chyba to czytałem, wciąż na topie...
    Skąd i dokąd chcesz dojechać?
  • REKLAMA
  • #3 18014597
    Saiyen
    Poziom 8  
    Faktycznie może być tak jak mówisz.

Z Sochaczew do Gdańsk, Kontenerowa 7
  • REKLAMA
  • #4 18014636
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 983
    Jeszcze jedno:
    " IGO primo truck"
    Jak to większy samochód, to mogłeś napotkać ograniczenie przeciw ciężarówkowe, tonaż nie pasuje i program ma kłopot z ustaleniem trasy.
    Sam kiedyś miałem taki kłopot, ale pomogło przełączenie na tryb osobowy, w automapie, bo igo primo jeszcze chyba nie miałem :wink:
  • #5 18014662
    Saiyen
    Poziom 8  
    Nie to nie to, już sprawdzałem. Nieważne, ma też problem ze złapaniem sygnału gps, więc pójdzie do jakiegoś serwisu, niech się męczą.
  • #6 18018233
    Alexx
    Poziom 11  
    Igo jest troche dziwna nawigacja i jak nie lapie sygnalu gps nieraz pomaga zmiana daty i godziny w urzadzeniu.
  • REKLAMA
  • #7 18022575
    Rafael22
    Poziom 21  
    Ocena: 172
    To dopiero co zainstalowane iGO czy już wcześniej z niego korzystałeś?
    Jak nowe i na WinCE to w pliku sys.txt trzeba wpisać port GPS i prędkość jaką obsługuje Twój GPS.

P.S. w necie znalazłem coś takiego:
    Smart GPS 777
    nr portu 1
    szybkość 4800

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z nawigacją w urządzeniu iGO Primo Truck oraz SmartGPS SG777, które nie chce nawigować przy obecnych ustawieniach. Wersja oprogramowania to 9.6.5.245577 z 6 lipca 2012 roku. Użytkownicy sugerują, aby spróbować dodać dodatkowy punkt przelotowy, sprawdzić ustawienia dotyczące opłat drogowych oraz ewentualne ograniczenia dla ciężarówek. Wskazano również na możliwość problemów z sygnałem GPS, co może być rozwiązane przez zmianę daty i godziny w urządzeniu. Dodatkowo, dla poprawnej pracy iGO, konieczne może być skonfigurowanie portu GPS w pliku sys.txt.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA