logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak poprawić odbiór TV naziemnej? Zakłócenia przy mocnym sygnale

szron61 16 Cze 2019 20:50 687 4
REKLAMA
  • #1 18014862
    szron61
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    24 telewizory każdy ma swoją antenę kierunkową ze wzmacniaczem
    mam 27 km do nadajnika telewizyjnego jakość sygnału i moc sygnału jest 99%
    sygnał często zanika i są częste zakłócenia mieszkam 5 km bliżej nadajnika 22 km od nadajnika telewizor morze odbierać na samym kablu bez anteny . co mogę zrobić żeby to poprawić
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18014898
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    Zlikwiduj wzmacniacz, załóż symetryzator i zwykłą wtyczkę przy telewizorze, u mnie na jednej antenie mam trzy telewizory a mam do nadajnika 29 km.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18015402
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2912
    Skoro już masz taki zestaw to najlepiej, najprościej dać zasilacze z regulacją aby stłumić sygnał. Skoro nie wiadomo jakie anteny to i nie wiadomo czy wzmacniacze można łatwo zamienić na symetryzatory i co bardziej ekonomiczne.
  • REKLAMA
  • #4 18016415
    szron61
    Poziom 8  
    dzięki za podpowiedz w jednym telewizorze wywaliłem wzmacniacz i sam kabel podłączyłem do dipola przestawiłem antenę o 2 m w bok i jest ok
    czyli wygląda na to że sygnał jest za mocny
  • #5 18016950
    szron61
    Poziom 8  
    dzięki za podpowiedz w jednym telewizorze wywaliłem wzmacniacz i sam kabel podłączyłem do dipola przestawiłem antenę o 2 m w bok i jest ok
    czyli wygląda na to że sygnał jest za mocny

Dodano po 10 [godziny] 9 [minuty]:

metodą prób i błędów wywaliłem wzmacniacz w jednym telewizorze i podłączyłem sam kabel do dipola
    w drugim zastosowałem symetryzator zamiast wzmacniacza ł
REKLAMA