logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dji Mavic Air - Ładowanie Akumulatorów Drona z Power Bank USB?

CrisELDi 16 Cze 2019 23:05 2190 0
REKLAMA
  • #1 18015152
    CrisELDi
    Poziom 14  
    Ocena: 50
    Witam

OPIS:

Nie byłem pewien gdzie umieścić temat. Ale spróbuje zapytać tu :)
    Pytanie chyba jest proste czyli jak Ładowanie Akumulatorów Drona Dji Mavic Air z Power Bank USB w terenie.
    W tej chwili oficjalnie nieme takiej opcji aby mógł ładować w ten sposób akumulatory (przy użyciu jakiegoś konwertera).
    Ale mam pomysł? :)

Posiadam 4 akumulatory do Dij Air (11.55v 2375mAh 27.43wh)
    Mój największy Power Bank 1xUSBC 3xUSB 26 000mAh Mophie
    W terenie używam samochodowej ładowarki Dji Air (IN:12-16V OUT:13.2 V; 4.54 A)

PYTANIE:

Myślałem aby wykorzystać maksymalną ilość portów USB na Power bank, wykorzystać dobrą przetwornicę Step-Up (ale jaką?) aby podnieść napięcie do 12-16V i wykorzystując ładowarkę samochodową ładować akumulatory bezpośrednio.

SZUKAM:

Szukam na Ebay-u gotowej przetwornicy na PCB ale jest tego dość dużo i z doświadczenie wiem iż większość podawanych danych jest nie prawdziwa.
    dlatego liczę na wasze doświadczenie w tym kierunku.

Dziękuję za wszelkie propozycje

* Myślałem o kilku rozwiązaniach problem ale odpada kupowanie większej ilości akumulatorów lub power bank, plecak z cały sprzętem i tak waży bardzo dużo i ledwie przechodzę kontrole na lotnisku. A po za tym po całym dniu chodzenia z plecakiem mam dość...
  • REKLAMA
REKLAMA