logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat?

powr 25 Cze 2019 17:06 1164 7
  • #1 18029293
    powr
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich czytających,

Posiadam pilot do bramy FLAAC. Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? Czy macie pomysł jaki to jest dokładnie model, jak mogę zaprogramować duplikat.

Dzięki za pomoc.
  • Pomocny post
    #2 18029332
    ewoo
    Poziom 30  
    Ocena: 409
    Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? Pilot FAAC. Jaki masz napęd?
  • #3 18029508
    powr
    Poziom 10  
    To ten sam, na stronie producenta jako Faac FIX 2.
    Czy to znaczy że w tej obudowie jest zawsze ten model?

Dodano po 2 [minuty]:

Przyjrzę się napędowi po pracy. Dostałem w pakiecie przy zakupie domu i nie bardzo wiem jak się do niego zabrać.
  • Pomocny post
    #4 18029943
    ewoo
    Poziom 30  
    Ocena: 409
    Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? Masz tu zdjęcia z mojego rozbebeszonego. Ja mam FAAC 740 i takie piloty są do niego. Kupiłem już kilka (żona nie sprawdza kieszeni gdy robi pranie) na znanym portalu aukcyjnym i zawsze patrzyłem "po obudowie" a nie co jest w środku. Działają jak należy, programowanie dałem radę bez problemu a instrukcję programowania szukałem w necie. Nie wiem czy do innych napędów FAACA jest taka sama instrukcja więć nie podsyłam mojej bo nie wiem co za napęd posiadasz.
  • Pomocny post
    #5 18030146
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3631
    Faac Fix2 był dawniej sprzedawany w kompletach większości napędów Faac w Polsce (ta konstrukcja jest polska i tylko robiona na zlecenie Faac).
    Jest nieco pilotów tak samo wyglądających (i zresztą produkowanych w większości przez firmę produkującą dawniej Fixy) ale te zgodne z Fix są w olbrzymiej większości. Nowo produkowane Fixy mają przeważnie jaskrawą niebieską diodę LED.
    Dopisywanie pilotów tylko bezpośrednimi operacjami na odbiorniku.
    Instrukcja tutaj : https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rc...FjABegQIBRAB&usg=AOvVaw2JQZz4k8--5k9fz8Q2HFDL
  • #6 18040850
    powr
    Poziom 10  
    Więc mam już piloty i zabrałam się za ich programowanie. Rozkręcenie nadajnika nie pomogło w jego zidentyfikowaniu.
    Nie są tez niestety opisane przycisk LEARN i dioda LED1.
    Czy ktoś zna ten napęd?
    Załączniki:
    • Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? IMG_20190701_185241 (Duży).jpg (206.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jaki model pilota FLAAC do bramy i jak zaprogramować duplikat? IMG_20190701_184539 (Duży).jpg (288.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #7 18040969
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3631
    Wszystko ci dotyczy pilotów robisz na małej płytce wpiętej w płytę główną. (fot 1). Głownej płyty nie dotykasz.

Dioda K1 wskazuje dopisywanie pilota na kanale 1 , K2 wiadomo :), przecież masz instrukcję odbiornika w poprzednim poście.

Piloty dopisuje się czerwonym przyciskiem i także czerwoną zworką na krawędzi płytki odbiornika.

Zdejmujesz i zakładasz czerowną zworkę , naciskasz czerwony przycisk - zapali się zielona dioda, naciskasz przycisk pilota raz - zgaśnie zielona dioda, drugi raz - zapali się ona ponownie i po kilku sekundach zgaśnie, pilot dopisany. Jeśli chcesz dopisač kolejny - naciskasz czerwony guzik i ponownie to samo. Jak skończyłeś - zdejmujesz i zakładasz czerwoną zworkę - wszystko zapamiętane.
    Uwaga - przy w/w operacjech będzie jeździła brama - tak ma być.
  • #8 18315981
    powr
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany i do zamknięcia, dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje informacji na temat modelu pilota FLAAC oraz sposobu programowania duplikatu. Odpowiedzi wskazują, że pilot to FAAC FIX 2, który był sprzedawany w zestawach z napędami FAAC. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z programowaniem pilotów, które odbywa się poprzez operacje na odbiorniku. Instrukcje programowania są dostępne w internecie, a proces dopisywania nowych pilotów wymaga użycia przycisku LEARN oraz diody LED. Użytkownik potwierdza, że problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA