Mój laptop działał bez zarzutów, aż od pewnego czasu zaczęły pojawiać się blue screen'y. Prawie zawsze pojawiały się, gdy laptop nie był używany. Ostatnio przy uruchamianiu laptopa za każdym razem rozpoczynała się automatyczna naprawa, ale po niej wyświetlały się zaawansowane opcje systemu Windows 10. Z tego menu można było bez problemów przejść do systemu operacyjnego. Niedawno przy włączaniu laptopa włączył się jedynie BIOS. Uruchomienie systemu nie było możliwe. BIOS jest ustawiony na tryb UEFI. Tryb LEGACY powodował błąd braku odnalezienia systemu operacyjnego. Laptop za każdym razem uruchamia się jedynie do BIOSu.
Stworzyłem bootowalny pedrive instalacyjny Windowsa 10 i po zbootowaniu do menu instalacji jestem w stanie korzystać z terminala. W cmd widzę cały dysk systemowy i pozornie nie wydaje się, aby coś miało nie zadziałać prawidłowo.
Moje pytanie polega na tym, w jaki sposób mogę za pomocą cmd przeprowadzić diagnostykę dysku systemowego oraz systemu operacyjnego na nim zainstalowanego? Poza tym jeśli ktoś miałby pomysł jak mógłbym rozwiązać mój problem, to byłbym za ten pomysł bardzo wdzięczny.
Stworzyłem bootowalny pedrive instalacyjny Windowsa 10 i po zbootowaniu do menu instalacji jestem w stanie korzystać z terminala. W cmd widzę cały dysk systemowy i pozornie nie wydaje się, aby coś miało nie zadziałać prawidłowo.
Moje pytanie polega na tym, w jaki sposób mogę za pomocą cmd przeprowadzić diagnostykę dysku systemowego oraz systemu operacyjnego na nim zainstalowanego? Poza tym jeśli ktoś miałby pomysł jak mógłbym rozwiązać mój problem, to byłbym za ten pomysł bardzo wdzięczny.