logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Bora ciągła praca wentylatorów, a klimatyzacji brak

BezimiennyMateusz 26 Lip 2019 14:28 744 6
REKLAMA
  • #1 18081573
    BezimiennyMateusz
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam.
    Byłem ostatnio na serwisie aby nabić klimatyzacje w swoim volkswagenie. Nie udało się tego jednak zrobić ponieważ nie chciała się załączyć sprężarka klimatyzacji. Przy okazji zauważyłem kolejny problem, a mianowicie ciągła praca wentylatorów chłodnicy. Załączają się one 10 sekund po odpaleniu silnika bez względu na to czy silnik jest zimny czy ciepły.
    Co może być tego przyczyną i gdzie mam szukać rozwiązania?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18081621
    BezimiennyMateusz
    Poziom 9  
    wacek.wacek napisał:
    Klima manual czy climatronik

klimatronik
  • REKLAMA
  • #5 18081685
    BezimiennyMateusz
    Poziom 9  
    wacek.wacek napisał:
    To zrob mu adaptację w BS vcds i pokaże ci błędy możliwe

Czy mógł byś mi wytłumaczyć jak to wykonać? jestem zielony w te sprawy. BS vcds jest to program w którym mam dokonać diagnozę?
  • REKLAMA
  • #7 20214344
    borowskipawel44
    Poziom 1  
    Witam i jak się udało zdiagnozować problem z wentylatorem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z klimatyzacją w Volkswagenie Bora, gdzie sprężarka klimatyzacji nie załącza się, a wentylatory chłodnicy pracują ciągle, włączając się 10 sekund po uruchomieniu silnika, niezależnie od jego temperatury. W odpowiedziach zasugerowano wykonanie adaptacji w programie diagnostycznym VCDS, który umożliwia sprawdzenie błędów oraz ustawień podstawowych (BS). Użytkownik prosi o wyjaśnienie, jak przeprowadzić diagnozę za pomocą VCDS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA