logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-PSW9524 - Naprawa mechanizmu paneli i problem z odtwarzaniem płyt

wecia91 16 Wrz 2005 12:14 2386 7
REKLAMA
  • #1 1822721
    wecia91
    Poziom 18  
    Ocena: 227
    Cześć mam kenwooda i nie mogę poradzić sobie z panelami które nie ,,jeżdżą" jak powinny nie mogę zgrać mechanizmów wcześnij ktoś gdy radyjko było wyłączone otworzył przedni panel na siłę który jest napędzany paskiem zębatym i teraz ja nie moę sobie z nim poradzić . Może już ktoś taki problem rozgryzał i mi pomoże . Zaznaczm że pasek jest dobry gdy pierwszy panel się otworzy po załączeniu radia i chcę włożyć płytę to ten drugi zjeżdza tylko trochę i płyty się nie wsadzi . za podpowiedzi dzięki .
  • REKLAMA
  • #2 1822760
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Musisz rozebrać mechanizm ten na dole i ustawić na nowo. Tam jest dobry projekt bo jak ktoś na siłę ciągnie to przestawi pasek a nic nie złamie ani urwie. Punkt dla Kenwooda.
  • REKLAMA
  • #3 1824764
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    no chyba ze sie pasek za stówkę upitoli.za tą cenę minus dla kenwooda :)
  • REKLAMA
  • #5 1825716
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Myślę, że nadal jest nie tak ustawiony. Tam jest napęd pozycyjny - czyli jak ustawi się dobrze to naciska switcha. Ale również jeżeli mu ciężko idzie to zatrzyma go. Ciekawe czy ręcznie zasilanie (odłączone od drivera !!) pracują poprawnie.
  • #7 1851325
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 285
    Jest tam jeden switch który ma 2 pozycje aktywne- mam takie radio z uwalonym tym elementem i zachowuje się podobnie - może ktoś ma PN tego switcha?
  • REKLAMA
  • #8 1851574
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    sam sobie poszukaj
    Załączniki:
    • kdcpsw98524.pdf (3.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy mechanizmu paneli w radiu samochodowym Kenwood KDC-PSW9524, gdzie panele nie przesuwają się prawidłowo po wymuszeniu otwarcia przedniego panelu, który jest napędzany paskiem zębatym. Pasek jest sprawny, jednak drugi panel przesuwa się tylko częściowo, uniemożliwiając włożenie płyty. Zalecane jest rozebranie i ponowne ustawienie mechanizmu napędowego, który posiada zabezpieczenie przed uszkodzeniem paska przy wymuszonym otwarciu. Mechanizm posiada napęd pozycyjny z przełącznikiem (switchem), który powinien być prawidłowo ustawiony, aby aktywować odpowiednie pozycje i zatrzymać ruch paneli w przypadku oporu. Wskazano, że problem może leżeć również w sterowaniu mechanizmem. Jeden z przełączników ma dwie aktywne pozycje i jest podatny na uszkodzenia, co powoduje podobne objawy. Poszukiwana jest informacja o numerze katalogowym tego przełącznika. Próby wielokrotnego rozkładania i składania mechanizmu nie przyniosły poprawy działania paneli.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA