logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Cofania - Transmiter APB100 - podłączenie innego modelu kamery

blady1990 30 Lip 2019 09:43 1407 1
REKLAMA
  • #1 18102519
    blady1990
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam,

Posiadam kamerę cofania+ transmiter APB100 + LCD w lusterku holenderskiego producenta ProUser. Chciałem podłączyć do transmitera za pomocą RCA kamerę cofania w ramce rejestracji.

Nietety po rozebraniu starej kamery(za dużej) - okazało się iż transmiter najprawdopodobniej pracuje na innej zasadzie. Mianowicie od kamery do transmitera biegną 3 kable: czerwony/czarny/żółty. Zmierzyłem napięcie pomiędzy : czerwony - czarny =~5V, czerwony -żółty = ~5V.
    Niestety nie mam zbyt wystarczajacej wiedzy aby kombinować coś z elektroniką w starej kamerze.

Czy ktoś ma byćmoże pomysł czy uda się podłączyć zwykłą chińską kamerę do tego transmitera?

proszę o porady, wskazówki.

z góry dziękuje za wyrozumiałość.

Kamera Cofania - Transmiter APB100 - podłączenie innego modelu kamery Kamera Cofania - Transmiter APB100 - podłączenie innego modelu kamery Kamera Cofania - Transmiter APB100 - podłączenie innego modelu kamery
  • REKLAMA
  • #2 18558836
    jur2k
    Poziom 10  
    Witam.
    Sądzę, że temat już nieaktualny, ale natknąłem się na niego szukając możliwości "ożenienia" transmitera z telefonem (Androidem).
    Podłączenie do niego innej kamery n ie stanowi problemu:
    w transmiterze są dwa przyłącza - trzy przewodowe (czerwony, czarny, żółty), oraz dwu - czerwony i czarny.
    Do żółtego podłączyć trzeba wtyk czincze (bolec), czarny przewód przyłączając do masy wtyku.
    Czerwonego z tej wiązki nie testowałem, ale prawdopodobne, że po podpięciu czerwonego z kamerki będzie ją zasilać(czarny wspólny) . Ja zasiliłem ją podpinając do światła wstecznego z drugą wiązką.
    Pozdrawiam - Jurek
REKLAMA