logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór modułu zapłonowego do Inca Spartan 50 2T - brak mocy

Art86 02 Sie 2019 15:32 1197 9
REKLAMA
  • #1 18102474
    Art86
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Gdybym mógł mi ktoś pomóc w doborze modułu zapłonowego do Inca Spartan, posiadam moduł zapłonowy i pali ale nie ma mocy.
  • REKLAMA
  • #2 18103455
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 316
    Art86 napisał:
    pomóc w doborze modułu zapłonowego do Inca Spartan

Popatrz jak wygląda kostka/złącze instalacji elektrycznej w module który posiadasz i kup moduł do 2T z takim samym złączem. Są moduły tuningowe(i jak kostka elektryczna nie pasowałaby to można zastosować przejściówkę - przewody z kompatybilnymi kostkami do instalacji i modułu), albo takie które się "programuje", ale one sprawdzają się wtedy jak silnik nie chce wkręcić się na wyższe obroty bo jest to zablokowane w ori module.

Art86 napisał:
    posiadam moduł zapłonowy i pali ale nie ma mocy

Ale z tym, że przez moduł zapłonowy skuter nie ma mocy jeszcze się nie spotkałem, zwykle jak moduł ulega uszkodzeniu to całkowicie ginie iskra. Ja przyczyny braku mocy szukałbym gdzie indziej..
  • REKLAMA
  • #3 18103474
    Art86
    Poziom 7  
    Zakupiłem moduł niby inny niż na allegro. Oczywiście sporo droższy. Moment zapłonowy jest ok. Pali i wchodzi na obroty z tym że nie daje z siebie pełnej mocy. Się jak by dławi. Prędkość maksymalna to taka jak przy zablokowanym fabrycznym i nie jest tak zrywny. Zamulony. Wymieniłem gaźnik na nowy i to samo. Napewno lepiej niż z poprzednim z allegro. Moim zdaniem moduł ma znaczenie jeżeli chodzi o moc. Im mocniej podkrecimy manetke gazu ty wytwarzane jest większe napięcie. Moduł nie daje rady.
  • #5 18105163
    Art86
    Poziom 7  
    Gaźnik wymieniony i wyregulowany. Myślę że przełożenie nie ma nic do rzeczy. W tym przypadku . Zastanawiam się czy czasem nie istnieje jakaś blokada która ma na to wpływ. Mam odblokowany moduł i zachowuję się jak fabryczny odcina .przepala. 45 Max. Musiał byś się przejechać i zobaczyć jak się zachowuje. Tłumaczenie to nie to samo. Zobaczę jutro jak się zachowa po zdjęciu blokady z filtra, może jak będzie zaciągać wiecej powietrza to będzie lepiej. Gaźnik wymieniony i wyregulowany. Myślę że przełożenie nie ma nic do rzeczy. W tym przypadku . Zastanawiam się czy czasem nie istnieje jakaś blokada która ma na to wpływ. Mam odblokowany moduł i zachowuję się jak fabryczny odcina .przepala. 45 Max. Musiał byś się przejechać i zobaczyć jak się zachowuje. Tłumaczenie to nie to samo. Zobaczę jutro jak się zachowa po zdjęciu blokady z filtra, może jak będzie zaciągać wiecej powietrza to
  • REKLAMA
  • #6 18105208
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 316
    A na stopce centralnej na postoju ile wkręca się silnik wyżej niż podczas jazdy?? Na postoju po odkręceniu manetki na max można zobaczyć na ile obrotów się wkręci albo na słuch.. Z wariatora masz ściągniętą blokadę??
  • REKLAMA
  • #7 18105225
    Art86
    Poziom 7  
    Na postoju jest ok . Myślałem nawet że udało mi się ogarnąć temat. Chociaż może trochę odcina. Był moment. Jeżeli chodzi o wariator to wymieniłem rolki na 3.5 z 5.0 czuć różnicę. Naturalnie że zdjeta przyokazji jak rolki wymieniłem.

Dodano po 4 [minuty]:

Wystarczy że wsiadłem i lipa. Nawet mu iglice odniosłem od gazu . To już wogule się rozłożył. Haa
  • #9 18105248
    Art86
    Poziom 7  
    Tak odpala . Ja mu gazu a on stoi. AAAA manetke delikatnie tylko mogę podkręcić. Jak za mocno to niema siły. Mówię zachowuje się jak by miał blokadę na module. Do 45 i koniec.no chyba że z górki. To to i 50 się zdarzyło.
  • #10 18108461
    Art86
    Poziom 7  
    Witam. Znacie mój problem. Jest już rozwiązany. Moje podejrzenia padły na moduł zapłonowy, ale Kiedy dostarczyłem więcej powietrza do gaźnika jego obroty gwałtownie wzrosły. I tu był problem. Zdjołem blokadę z filtra powietrza i teraz jest jak powinno być. Osiągi inca spartan 2t gwałtownie wzrosły nawet się nie zahłyśnie. Polecam wszystkim zdjąć tę blokadę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał pomocy w doborze modułu zapłonowego do skutera Inca Spartan 50 2T, który pali, ale nie osiąga pełnej mocy. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić złącze elektryczne modułu oraz rozważyć tuningowe lub programowalne moduły zapłonowe. Użytkownik wymienił gaźnik, ale problem z brakiem mocy pozostał. Inni uczestnicy dyskusji wskazali na możliwość błędnej regulacji gaźnika lub przełożenia napędu jako przyczyny problemu. Ostatecznie, po zdjęciu blokady z filtra powietrza, osiągi skutera znacznie się poprawiły, co sugeruje, że blokady mogą wpływać na moc silnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA