logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

New Holland T5060 - Wałek WOM nie działa pod obciążeniem, co robić?

Krone 55 02 Sie 2019 16:45 3870 8
REKLAMA
  • #1 18093572
    Krone 55
    Poziom 2  
    Witam mam New hollanda t 5060 nie działa w nim wałek pod obciążeniem to znaczy jak zakładam wałek od jakiejś maszyny. Wałek się załącza i pokazuje obroty na różnych prędkościach kontrolka od włączania WOM też świeci i wałek się kręci ciśnienie z mierzylem z tyłu na rurach i ma 18 koszyk zprzegla rozbieralem parę razy i wymieniłem taczki rozebrakem cała pokrywę z tyłu wyczyscilem wydmuchalem wszystko na moje jest w porządku inadal niechodzi myślę że może elektrozawory bo jeden robi się gorący ale toby niezanczal walka niewiem ktoś wie jak to naprawić proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18093977
    Krone 55
    Poziom 2  
    Cewki poprzekladalem ale kabli nie bo są złączone z cewkami nie mają wtyczek bym musisl pobrzecinac kable przełożyć cewki i zlaczyc kable, bo jak same cewki przełożylem to nie działało a elektromagnesy odkrecilem z rozdzielacza i były czyste są 3. Myślalem natym żeby prostownik podłączyć pod elektromagnes no gdzieś tak wyczytslem ale niewiem dokładnie, dzięki za intetresowsnie się moim problemem z góry dzieki
  • REKLAMA
  • #5 18094025
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 18094069
    Krone 55
    Poziom 2  
    Postaram się zmierzyć. Ale tak jak kolega pisze to też myślałem że jak się włącza i pokazuje obroty to jest dobrze z poradami ty bardziej że jak się włącza WOM ztoi się z tyłu to słychać jak się załącza takie pukniecia . Jak wyłączam WOM to natychmiast wałek stoi. Jak odpolam traktor to wałek też się okreci raz w koło tak jak powinno być a rekom jak odpslony jest to nie idzie okrecic już niewiem nic prawie .
  • REKLAMA
  • #7 18094159
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 18094253
    Krone 55
    Poziom 2  
    Też tak myślałem z tymi pradami. A ciśnienie mierzylem na włączonym silniku jak włączyłem WOM są dwie rurki stojąc od tyłu z lewej strony bo na drugiej niepokazuje, wyłączam WOM to ciśnienie 0 , a dokładne ciśnienie bo mierzylem to jest przed 17 dodom leko gazu to jest dobre18 niewiem może coś bardziej z przodu się zepsuło wycaglem też tendlugi wałek myślałem że moze frezy poszły ale ok są, jeszcze nie wymieniłem tych dwuch niebieskich oringow co są za sprężyna w koszyku sprzęgła niewiem czy coś mi to da?
  • #9 18094562
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wałkiem WOM w ciągniku New Holland T5060, który nie działa pod obciążeniem. Mimo że wałek się załącza, pokazuje obroty i kontrolka świeci, to przy podłączeniu maszyny nie działa prawidłowo. Użytkownik sprawdził ciśnienie oleju, które wynosi 18 barów, oraz rozebrał koszyk sprzęgła, wymieniając taczki. Pojawiły się sugestie dotyczące uszkodzenia cewek elektrozaworów oraz problemu ze ślizgającym się sprzęgłem. Użytkownik planuje dalsze pomiary i wymianę oringów w koszyku sprzęgła, aby zdiagnozować problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA