logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha XG250 - ProgCDI - konfiguracja kątu zapłonu w zależności od obrotów

bartosz789 09 Sie 2019 17:34 942 0
REKLAMA
  • #1 18106298
    bartosz789
    Poziom 30  
    Ocena: 381
    Marka : Yamaha
    Model : XG250
    Rocznik : 2006

Witam, posiadam Yamahe XG250 z uszkodzonym modułem zapłonowym, z tego co się orientowałem, nie do dostania.
    Zakupiłem ProgCDI R3.2 w wersji PLUS.

Yamaha odpala i pracuje bez zarzutów. Jednakże jeżeli jest tutaj ktoś z większą wiedzą od tej którą posiadam, prosiłbym o weryfikację moich ustawień, nie chciałbym wymieniać silnika :(

Czy kąt położenia impulsatora to kąt, który podaje serwisówka jako B.T.D.C. 10* /1400r/min ?

Znalazłem kątomierz, który służy do wyznaczenia kąta położenia impulsatora, czy muszę go użyć aby prawidłowo go wyznaczyć?
    Czy będę musiał ściągnąć karter i zmierzyć kątomierzem, który znalazłem u was na forum?
    Druga sprawa, to czy przykładając kątomierz do dekla i oznaczenie pozycji impulsatora na deklu a następnie przeniesienie znaku na karter i pomiar przeniesionego znaku będzie miarodajny? Silnik ten posiada stator przykręcony do dekla razem z impulsatorem, więc niemożliwy jest normalny pomiar.

Ustawiłem tak :
    0-1000 - 10*
    3000 - 20*
    6000 - 25*
    8000 - 23*

Yamaha XG250 - ProgCDI - konfiguracja kątu zapłonu w zależności od obrotów
  • REKLAMA
REKLAMA