logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kuchenka Amica - Nowa kuchenka a podłączenie elastyczne

Blusik98 10 Sie 2019 12:34 2649 2
  • #1 18107457
    Blusik98
    Poziom 4  
    Ocena: 64
    Witam

Mam teraz stara kuchenkę połączona na sztywno chce te połączenie usunąć i zastosować połączenie elastyczne na wężyku. Zaraz za zaworem mam polsrubunek czy za tym półsrubunkiem mogę połączy nypel aby złączy waż gazowy zaraz z kuchenka.

Pozdrawiam
    Kuchenka Amica - Nowa kuchenka a podłączenie elastyczne
  • Pomocny post
    #2 18107483
    gathor10
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    Tak, możesz. Polecam również przymocować rurę do ściany zaraz nad zaworem, abyś w przypadku gdy zajdzie potrzeba szybkiego odcięcia gazu nie złamał rury przypadkowo. W tej chwili trzyma się ona solidnie, gdyż jest podpięta na sztywno, ale jak założysz wąż elastyczny, nie będzie ona miała zadnego zabezpieczenia i będziesz mógł ją łatwo pociągnąć i złamać.
  • #3 18108071
    Blusik98
    Poziom 4  
    Ocena: 64
    gathor10 napisał:
    Tak, możesz. Polecam również przymocować rurę do ściany zaraz nad zaworem, abyś w przypadku gdy zajdzie potrzeba szybkiego odcięcia gazu nie złamał rury przypadkowo. W tej chwili trzyma się ona solidnie, gdyż jest podpięta na sztywno, ale jak założysz wąż elastyczny, nie będzie ona miała zadnego zabezpieczenia i będziesz mógł ją łatwo pociągnąć i złamać.

Ok dziękuję temat zamykam
REKLAMA