logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zaślepka do otworów w używanej kuchence gazowej Amica - jak prawidłowo podłączyć wąż?

Gipsu0700 23 Mar 2021 21:25 1113 6
REKLAMA
  • #1 19337913
    Gipsu0700
    Poziom 8  
    Witam, kupiłem używaną kuchenkę gazową Amica. Mam dwa otwory na gaz, gdy podłącze wąż i puszczam gaz to ulatnia się drugim. Czy istnieje zaślepka, albo nie ten otwór, niestety mój wąż gazowy pasuje tylko do jednej z dziur
  • REKLAMA
  • #2 19337917
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15543
    Model kuchenki, co to ma wspólnego z instalacjami elektrycznymi?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19337929
    Gipsu0700
    Poziom 8  
    Chodzi o instalacje, raczej mój błąd. A kuchenka to Amica superline.
  • REKLAMA
  • #4 19337949
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 878
    Gipsu0700 napisał:
    Mam dwa otwory na gaz, gdy podłącze wąż i puszczam gaz to ulatnia się drugim

Mam nadzieje że wszelkie normy bezpieczeństwa są zachowane?

Wstaw zdjęcie tabliczki tej kuchenki oraz zdjęcie tych "otworów na gaz".

POZA TYM JEŻELI NIE MASZ POJĘCIA CO SIĘ DZIEJE Z KUCHENKĄ, TO STANOWCZO PROSZĘ WEZWAĆ OSOBĘ POSIADAJĄCA WIEDZĘ I UPRAWNIENIA DO PODŁĄCZANIA BUTLI GAZOWYCH!
  • REKLAMA
  • #5 19337970
    Gipsu0700
    Poziom 8  
    Gaz jest podpięty pod starą kuchenkę, nowa jest odstawiona, puki co, niestety niema tabliczki.

Zaślepka do otworów w używanej kuchence gazowej Amica - jak prawidłowo podłączyć wąż?
  • #6 19337978
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 878
    Nadal będę się upierał aby podłączyła to osoba z uprawnieniami.
    Z gazem nie ma żartów, tak samo jak z napięciem powyżej 24 V dla człowieka.
    I czy się to komuś podoba czy nie należy skorzystać z usługi osoby która ma o tym pojęcie.
    NIKT (A PRZYNAJMNIEJ JA) nie będzie pisał co masz sprawdzić i skąd może być wyciek/wypływ gazu.
  • #7 19338006
    Gipsu0700
    Poziom 8  
    To po co pytasz o model kuchenki, ha, ha, ha, dzięki za pomoc. :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił używaną kuchenkę gazową Amica, która ma dwa otwory na gaz, z których tylko jeden pasuje do węża gazowego. Po podłączeniu węża gaz ulatnia się z drugiego otworu. Użytkownik pyta o możliwość zastosowania zaślepki lub o prawidłowe podłączenie. Odpowiedzi sugerują, że instalacja gazowa powinna być przeprowadzona przez osobę z odpowiednimi uprawnieniami, ze względu na bezpieczeństwo. Użytkownik nie ma tabliczki znamionowej kuchenki, co utrudnia identyfikację modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA