logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż świetlówki LED TUBA 11.3W OSRAM nad biurkiem - opinie

malina555 11 Sie 2019 12:29 1266 5
REKLAMA
  • #1 18108937
    malina555
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Witam. Zastanawiam się w jaki sposób zrobić sobie lepsze oświetlenie na biurku. Myślałem na zastosowaniem jednej świetlówki LED np.
    Świetlówka LED TUBA 11.3W NEUTRALNA 90cm OSRAM

I powieszeniu jej jakoś na tym łuku na jakichś łańcuszkach na tym skosie. Może by ktoś podpowiedział czy to dobry pomysł ? Ewentualnie co innego zastosować?

Montaż świetlówki LED TUBA 11.3W OSRAM nad biurkiem - opinie Montaż świetlówki LED TUBA 11.3W OSRAM nad biurkiem - opinie Montaż świetlówki LED TUBA 11.3W OSRAM nad biurkiem - opinie

PS. Sorry za porządek :D Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18109201
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    Ocena: 257
    Mam ten sam problem, dwie lampy kreślarskie w ogóle się nie sprawdzają zastanawiam się nad listwami LED od podświetlania krawędziowego TV dają dobre mocne światło i możliwość regulacji. Poza tym w moim przypadku muszę mieć oświetlenie tzw kontrę umieszczane za sobą aby oświetlać płytę czołową naprawianego wzmacniacza do tego użyłem 10W oświetlacza LED przydaje się też do szukania np. małej śrbki na podłodze , (latarka zbędna) Ale istnieje również problem z zakłóceniami generowanymi przez zasilacze szczególnie niektóre żarówki LED (a tego niema jak zaekranować) oraz świetlówki typu U. Zakłócenia te są na tyle duże do 20mV że słychać je szczególnie na wejściach gramofonowych, w niektórych przypadkach mocno fałszują pomiary oscyloskopem.

A to mój bałagan... :D

Montaż świetlówki LED TUBA 11.3W OSRAM nad biurkiem - opinie Montaż świetlówki LED TUBA 11.3W OSRAM nad biurkiem - opinie
  • REKLAMA
  • #3 18109700
    malina555
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Też korzystam do tej pory z lampki takiej typowo biurkowej, ale denerwuje mnie mała ilość światła i cienie dlatego myślę właśnie na powieszeniem jakiejś lampy centralnie na blatem. Pytanie czy zabawa z taśmami LED jest opłacalna czy lepiej pójść w takie świetlówki jak podałem wyżej ?
  • REKLAMA
  • #4 18109958
    radex324
    Poziom 24  
    Ocena: 206
    Ja polecam od siebie oprawy led takie okrągłe, dają fajne światło.
  • REKLAMA
  • #5 18110057
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3843
    A ja po wielu próbach i doświadczeniach polecam zwykłe żarówki. Można dobrać jakieś w miarę sensowne oprawy, żarówki z odbłyśnikiem jeszcze gdzieniegdzie można dostać. Świetlówki czy led fajne ale jak raz przejedziesz się przy odczytywaniu na szybko kodu paskowego i upalisz kawał naprawianego urządzenia to te wszystkie debilne źródła światła na śmietnik wywalisz.
  • #6 18110939
    Piotrek#G
    Poziom 27  
    Ocena: 300
    kortyleski napisał:
    Świetlówki czy led fajne ale jak raz przejedziesz się przy odczytywaniu na szybko kodu paskowego i upalisz kawał naprawianego urządzenia to te wszystkie debilne źródła światła na śmietnik wywalisz.

Bo są LEDy i "LEDy" oraz świetlówki i "świetlówki". Po prostu trzeba wybrać coś z porządnymi parametttrami, a nie byle tańsze rozwiązanie z Allegro.
REKLAMA