Dzień dobry.
Po 10 latach padła nam zabudowana zmywarka Candy CDI 2515. Po około 45-60 min zaczyna piszczeć i przestaje zmywać. Przy pierwszym razie zapachniało spalenizną
. Otworzyłem panel i znalazłem spalony moduł sterujący. Mam pytanie czy kupić nowy moduł i powinno wystarczyć? Czy trzeba szukać przyczyny tego przepalenia - np. jakiś problem z grzałką albo inną częścią? Na zdjęciach widać, że wypaliło się w miejscu gniazda z przewodami szarym i brązowym (nie wyciągałem zmywarki z zabudowy - ktoś wie do czego prowadzą te przewody - grzałka? I czy tam jest przyczyna przepalenia?)
Moduł w necie kosztuje ok. 350PLN. Dodam, że wymieniłem już w niej zamek i elektrozawór - czy to już czas, żeby poszukać nowej zmywarki czy jednak warto zainwestować w moduł?
Dzięki bardzo za pomoc.
Po 10 latach padła nam zabudowana zmywarka Candy CDI 2515. Po około 45-60 min zaczyna piszczeć i przestaje zmywać. Przy pierwszym razie zapachniało spalenizną
Moduł w necie kosztuje ok. 350PLN. Dodam, że wymieniłem już w niej zamek i elektrozawór - czy to już czas, żeby poszukać nowej zmywarki czy jednak warto zainwestować w moduł?
Dzięki bardzo za pomoc.