Kupilem niedawno z wyprzedazy w pracy twardy dysk. Po podlaczeniu jako slave do mojego domowego kompa chcialem go sformatowac. Pod windowsem sie nie dalo poniewaz wypisywal mi komunikat ze nalezy pozamykac wszystkie okna ktore korzystaja z dysku oraz wszystkie programy ktore korzystaja z dysku (wszystko mialem pozamykane, zadna aplikacja nie korzystala z tego dysku). Pod dosem napisal mi ze nie jest mozliwe sformatowanie dysku sieciowego. Wyrzucilem z niego wszystkie dane a jednak jest zajete na nim ok 400 MB (wyswietlanie folderow ukrytych jest wlaczone). Co zrobic zeby sformatowac taki dysk? W pracy byl on dyskiem sieciowym.
Drugie pytanie: Czy umieszczenie w obudowie jednego dysku bezposrednio nad drugim (w odleglosci ok 3 mm) stwarza jakies zagrozenie dla pracy dyskow (pola magnetyczne itd) czy moze tak pozostac i nie ma to znaczenia. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Krzysiek.
Drugie pytanie: Czy umieszczenie w obudowie jednego dysku bezposrednio nad drugim (w odleglosci ok 3 mm) stwarza jakies zagrozenie dla pracy dyskow (pola magnetyczne itd) czy moze tak pozostac i nie ma to znaczenia. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Krzysiek.