logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odetkać zatkaną wytwornicę dymu? Słaby dym, problem z grzałką

checik 17 Wrz 2005 01:40 1941 7
REKLAMA
  • #1 1825013
    checik
    Poziom 11  
    A wiec mam problem wytwornica dymu stala juz jakis czas nieurzywana i prawdopodobnie sie zatkala :( pompka jest dobra dmucha fajnie ale gorzej z grzalka bo dymek przy uruchomionej grzalce jest taki niewyrazny (na 2cm strasznie lichy:P). Problemem jest to jak odetkac ta wytwornice?
    Dizeki z gory za odp.:)
  • REKLAMA
  • #2 1825090
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 94
    zacznij od zalania octem :)
  • REKLAMA
  • #3 1825541
    chaka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    struna albo drucik w dysze.
  • REKLAMA
  • #4 1829467
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Ja aswoją przedmuchałem tlenem z butli i pomogło.

Pozdrawiam
  • #5 3624263
    fist
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    ja swoja tez ale od tego padla mi pompka :(
  • #6 3649360
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    No i co z tego ?? Nie tobie pierwszemu , teraz pozostaje Ci tylko kupić pompke .
  • REKLAMA
  • #7 3649790
    mlody_elektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Gdzie taka pompke mozna kupic. przykladowo do F80z ile kosztuje ??
  • #8 17670566
    carloss120
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Witam posiadam wytwornicę dymu ADJ VF 400
    Problem jest taki że na próbie po podłączeniu do zasilania i nagrzaniu się wytwornica puszczała dym jak z papierosa
    pompka i grzałka jest sprawna. wężyk i dysza nie jest zatkana
    kiedy podłączyłem wytwornicę dymu o godz 20:00 ponownie do sieci i po nagrzaniu wytwornicy dymnica ruszyła wyrzut dymu był mocny taki jak powinien być następnie koło godziny 3:50 w nocy pod koniec imprezy znowu dymnica działała jak bym puszczał dym z papierosa co jest nie tak ?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zatkanej wytwornicy dymu, która po dłuższym nieużywaniu generuje słaby, niewyraźny dym mimo sprawnej pompki i grzałki. Proponowane metody odetkania to zalanie urządzenia octem, przepchanie dyszy struną lub drucikiem oraz przedmuchanie tlenem z butli. Jednak przedmuchiwanie tlenem może uszkodzić pompkę, co wymaga jej wymiany. W dyskusji pojawił się również przypadek wytwornicy ADJ VF 400, która po nagrzaniu początkowo generowała mocny dym, a później słaby, mimo braku zatkania wężyka i dyszy oraz sprawności pompki i grzałki. Sugeruje to możliwe problemy z ciągłością działania lub zużyciem komponentów.
REKLAMA