logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć agregat z lodówki do zrobienia kompresora?

Sylmaster 17 Sie 2019 11:48 1545 3
REKLAMA
  • #1 18119828
    Sylmaster
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam. Jak podłączyć na krótko agregat z lodówki? Ogólnie chodzi mi o zrobienie kompresora tylko nie wiem do jakich pinów mam się podpiąć. Wiem, że do L i N ale nie chce ruszyć. Pytanie gdzie co jeszcze podłączyć?
    Jak podłączyć agregat z lodówki do zrobienia kompresora? Jak podłączyć agregat z lodówki do zrobienia kompresora?
  • REKLAMA
  • #2 18120144
    Budrick
    Poziom 17  
    Ocena: 100
    Był tam kondensator ? Jesli nie to brązowy przewód do tego bialo czarnego elementu (zabezpieczenie bimetaluczne) z jednym konektorem na środku. Jeśli był to tak samo tylko podpinasz dodatkowo kondensator do niebieskiego a drugie wyjście do tej czarnej kostki na środku z konektorem.

Dodano po 3 [minuty]:

Tylko tak jeszcze patrzę. Niewiem czy złącze N nie jest tylko listwą czyli nie jest w srodku polaczone z ta czarna kostką trzeba by pomierzyć .
  • REKLAMA
  • #3 18122450
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1714
    Sylmaster napisał:
    Wiem, że do L i N ale nie chce ruszyć. Pytanie gdzie co jeszcze podłączyć?

Podłącz pod N i 1.
  • #4 18122765
    Budrick
    Poziom 17  
    Ocena: 100
    To nic nie da ponieważ styk COM sprężarki czyli styk wspólny zabezpieczony jest zabezpieczeniem bimetaliczny i niewiadomo czy zlacze N jest metalicznie polaczone z PTC

Dodano po 9 [minuty]:

Więc zasilanie z jednej strony pod zabezpieczenie a z drugiej do PTC
REKLAMA