logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Vw golf 3 - Brak sprzęgła, niewysprzegla do konca

Miki01210 21 Sie 2019 12:05 1272 3
REKLAMA
  • #1 18127143
    Miki01210
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z golfem 3 mialem uszkodzona glowice wiec taniej i szybciej bylo mi wymienic caly silnik(kupilem kompletny wraz ze skrzynia i oporzadzeniem), po wymianie auto odpalilo ale niemoglem ruszyc tak jak by wg niebylo sprzegla (obroty rosly ale nie ruszal) wiec podejzewalem ze w tym "nowym silniku" padniete jest sprzeglo lub skrzynia, wymienilem z "starego silnika" bo dokonca dzalalo po zlozenu jedynie samochod lekko ruszy i dalej to samo tak jak by niewysprzeglal do konca. Moje podejzenie to samoregulacja linki sprzegla lub "bagnet, precik" wysprzeglajacy pęk jak demontowalem linke. Moje pytanie czy mial ktos podobny problem ?? Co to moze byc ? Z gory dziekuje za pomoc.

Ps. Przy wciskaniu sprzegla slychac dos glosno sprezynke w regulacji linki
  • REKLAMA
  • #2 18132116
    kotlet_06
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Trochę się pogubiłem "nie wysprzęgla" znaczy, że sprzęgło ciągle jest załączone. Z drugiej strony mówisz, że samochód nie chce jechać czyli tak jakby nie zasprzęglał i sprzęgło było ciągle rozłączone. Jeśli obroty rosną a samochód nie rusza to zerknij czy dzwignia sprzęgła na skrzyni cofa się maksymalnie po puszczeniu sprzęgla. Jeśli dzwignia się cofa maksymalnie to możesz wykluczyć linkę. Może być sytuacja, że linka nie pozwala łapie cofnąć się maksymalnie.
  • REKLAMA
  • #3 18136329
    Miki01210
    Poziom 7  
    Ok zle okreslilem to troche ale problem rozwiazany uszkodzona regulacja linki
  • #4 18136332
    Miki01210
    Poziom 7  
    Ok zle okreslilem to troche ale problem rozwiazany uszkodzona regulacja linki

Dodano po 49 [sekundy]:

Uszkodzona regulacja linki sprzęgla
REKLAMA