Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Murano z50 Skrzynia - p0868 brak ciśnienia szarpie

Dysk2211 21 Aug 2019 13:19 1554 0
    Dysk2211
    Level 2  
    Witam,
    Mam problem z Nissanem Murano z50 3.5 CVT wersja europejska.Kupiłem auto z uszkodzoną skrzynią samochód jechał 40km/h przy 3-4 tyś obrotów,skrzynia prawdopodobnie była zalana złym olejem co uszkodziło zaworek na pompie oleju był zniszczony zregenerowałem zaworek kupiłem nowy oring pompy/sprzegła złożyłem auto w całość odpalam niby wszystko ok patrze na ciśnienia na zaworach mieszczą sie w normach niestety z połączenia skrzynia silnik kapie olej a nie mogłem uszkodzić oringa.Samochód był na kobyłkach wbiłem na D i normalnie koła się kręciły jednak powrócił błąd p0868 niskie ciśnienie usunałem i patrze na cisnienia znowu wszystko ok pomyślalem że może sie wszystko musi się odpowietrzyć dalem delikatnie gazu tak do 2500-3000 obrotów nagle ciśnienia spadły poniżej dolnych wartości przy obrotach jałowych kiedy dam gazu jest różnie czasami jest ok czasami za mało tak samo jest z ruszaniem jak odpale to ruszy a jak dodam gazu i dopiero chce ruszyć to już ma cieżko.Zastanawiam się czy to nie jest wina sterownika hydraulicznego jednak nie mam jak tego sprawdzić.Prosze o pomoc w tej sprawie może ktoś miał taki przypadek jak ja lub zna jakiś dobry serwis na terenie ślaska lub małopolski.