logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B5 1.8 '97 - Wskazówki na zegarach szaleją

Adek_96 21 Sie 2019 21:43 564 1
REKLAMA
  • #1 18128345
    Adek_96
    Poziom 4  
    Witam . Mam problem z passatem b5 1.8 97r
    Zaczynając od początku, nagle podczas jazdy wskazówka od paliwa spadła do zera I zaswiecila się rezerwa . W domu odpialem akumulator , puknalem w dekielek tam gdzie pompa paliwa I po podłączeniu się naprawilo. Parę dni później podczas jazdy wskazówka od temp nagle wskoczyla na 130 stopni czyli na Max I w samochodzie był straszny smród jakby się kable paliły. Wiec parę dni później kupiłem używany licznik na allegro , elektromechanik zrobił immo, I przy podłączaniu pod komputer pokazalo uszkodzony czujnik temp. Wiec czujnik na początek wsadzilem używany ale wtedy temp podczas jazdy podniosła się do 60/70 stopni I znów nagle spadła , więc kupiłem nowy czujnik I teraz prawie cały czas wskazówka jest na 0 podczas jazdy a czasem podniesie się na 90 I znów spadnie na 0 stopni ;( od paliwa wskazówka pokazywała cały czas Max lub zero . Czego to jest wina ? Dodam że patrzyłem do modułu komfortu , 4 styki były lekko zasniedziale ale po wyczyszczeniu problem nie minął;/ macie może jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 18128905
    Iphonowy-T-REX
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Gdzieś się przywiera , niestety zawieź auto do elektronika bo czytając to co piszesz dużo nie można zauważyć .
    Pozdrawiam
REKLAMA